Vasili Hamutovski, arestat în Belarus! Fostul portar poate sta ani mulți în spatele gratiilor

Vasili Hamutovski, fost portar la Steaua și Petrolul, a fost arestat în țara sa natală. Fostul internațional este recunoscut drept un opozant al regimului totalitar din Belarus condus de președintele Aleksandr Lukashenko.

Vasili Hamutovski, care până în vară a lucrat ca antrenor cu portarii la formația din Ghencea, ocupă acum aceeași funcție la Lvov, în Ucraina. Fostul portar s-a întors în țara natală, pentru a face o operație la genunchi. Conform informațiilor apărute în presa din Ucraina, la scurt timp după ce a ajuns la Minsk, Vasili Hamutovski a fost arestat din cauza faptului că a participat în trecut la mitinguri împotriva lui Aleksandr Lukashenko.

“Fostul portar s-a întors în Belarus pentru tratament. Imaginile cu arestarea și interogarea sa au fost publicate pe canalele de Telegram pro-guvernamentale. Vasili Hamutovski a recunoscut că a participat la mintinguri ale opoziției în 2020. El riscă de la 3 la 7 ani de închisoare, amendă sau anuminte îngrădiri ale libertății tot pe aceeași perioadă”, scriu jurnaliștii de la ua-football.com.

“Oamenii din Belarus au protestat împotriva războiului (n.r. – din Ucraina), au ieșit pe stradă. Eu am fost la protestele de după alegerile prezidențiale, acum un și jumătate, pentru că au fost multe falsificări.

Am protestat în Minsk și am avut probleme. Când am lucrat la Dinamo Brest, i-au dat afară pe toți oamenii care și-au zis părerea contra falsificărilor și contra terorii. Nu contează că erau antrenori, jucători, profesori sau chirurgi. Inclusiv pe mine, am plecat în Arabia Saudită atunci și am lucrat acolo.

Nu cred că mai pot să lucrez în Belarus, atât timp cât situația asta continuă. Când am terminat cariera de portar, am început ca antrenor de portari în Belarus, la Dinamo Minsk, apoi la BATE Borisov și la Dinamo Brest. Cu Dinamo Brest am câștigat campionatul, dar, după alegerile prezidențiale, cei care n-au fost de acord au fost dați afară. Dacă ai altă părere, te dau afară”, declara Vasili Hamutovski pentru Digi Sport, în luna aprilie a acestui an.

Sursa foto: sport