Doliu in teatrul romanesc. O indragita actrita ne-a parasit la doar 49 de ani

Teatrul romanesc este din nou in doliu.  Vasilica Stamatin, fosta actrita a Teatrului National din Cluj, a murit la varsta de numai 49 de ani. Potrivit clujulcultural.ro, decesul a avut loc in Anglia.

Actrita Vasilica Stamatin a murit dupa o grea suferinta, cauzata de o boala necrutatoare. Vasilica Stamatin a fost o actrita de mare talent, care a jucat in multe piese de succes, alaturi de actori renumiti.

Marile sale succese le-a repurtat alaturi de marele actor Florin Piersic, cu care a jucat intr-o comedie care a umplut salile – “Logodnicele aterizeaza la Paris”.

Prietenii indragitei actrite au postat mai multe mesaje de condoleante pe pagina de Facebook a Vasilicai Stamatin. Redam mai jos doar trei dintre mesaje.

Camelia Moldovan Keintzel:”Draga vasi…o zi si o noapte mi au trebuit sa imi pot lua ramas bun de la tine..nu as fi vrut sa o fac niciodata..vroiam sa pot sa te sun si sa iti aud vocea inconfundabila si râsul tau unic spunind ” ce faaaci faaata?”…nu e loc si timp sa pot sa iti spun cât urasc ca ai plecat…..ramâi prietena sufletului meu..”. 

Adrian Ilea: “Vasilica, inca nu imi revin – m-au napadit amintirile din liceu si mi-e greu sa cred ca toată expansivitatea si volubilitatea, corectitudinea si caracterul care te-e făcut atât de iubita de toți nu mai sunt… Odihnești-te in pace, alături de cei buni si condoleante familiei”.

Alina Lutz: “iubita mea din copilarie….promisesesi ca rezolvi problema….si cred ca ai si rezolvat-o, de fapt….esti tot timpul in sufletul meu si vad aici, ..in sufletul tuturor care te-au cunoscut! Eu te-am iubit!”.

Matis Valeria Ica: “Azi am primit cel mai trist telefon.Era mama Vasilicai Stamatin. Avea o voce stinsa si foarte trista .Fica ei a este in inger printre stele. Cel mai greu moment din viata unei mame este sa-si vegheze copilul cum se stinge zi dupa zi cu speranta ca se va intampla o minune si o va putea vedea din nou zambind. Nu a fost sa fie asa. A stat langa ea in Anglia departe de casa si de limba ei sa-i fie alinare pana in ultimele clipe. Durerea este imensa pentru aceasta mama si pentru nepoata ei,fica Vasilicai. Dumnezeu sa o odihnesca in pace iar pe sotul ei Jud,fica Tereza si mama Victoria sa-i intareasca bunul Dumnezeu. Vasilica Stamatin a fost una dintre finele mele dragi”.