VASLUI: Chevron, blocata de primarul comunei Urdesti

Consiliul Judetean Vaslui a respins o cerere a companiei Chevron de a amplasa o noua sonda de explorare a gazelor de sist in localitatea vasluiana Urdesti, a cincea pana acum in judet. Motivul? Primarul comunei a refuzat sa elibereze un aviz favorabil.

Primarul din Dodesti, Victor Popa, a reusit sa blocheze compania americana Chevron. Oficialul a refuzat sa elibereze un aviz favorabil, iar CJ Vaslui nu a putut elibera certificat de urbanism pentru o suprafata de teren detinuta in extravilanul localitatii Urdesti, unde ar urma sa fie amplasata a cincea sonda de explorare a gazelor de sist din judetul Vaslui.

“Conform legislatiei in vigoare, pentru emiterea certificatului de urbanism de catre presedintele CJ este nevoie de avizul primarului unitatii administrativ-teritoriale in a carei raza se afla imobilul, in cazul de fata suprafata de teren. (…) Desi i s-a solicitat de catre arhitectul sef al judetului eliberarea acestui aviz in termenul legal de cinci zile, primarul din Dodesti nu a transmis niciun raspuns, motiv pentru care s-a comunicat catre Chevron Romania ca ne aflam in imposibilitatea de a elibera certificatul de urbanism”, a declarat, marti, presedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu.

Citeste si: MIRCEA VLASA, CERCETAT PENAL. PREFECTURA VASLUI A DESCHIS O ANCHETA

Pe de alta parte, primarul comunei Dodesti, Victor Popa, sustine ca nu a eliberat acest aviz intrucat Consiliul Local a aprobat ulterior solicitarii venite de la CJ o hotarare prin care se interzice explorarea si exploatarea gazelor de sist pe teritoriul comunei.

“Consilierii locali s-au declarat impotriva gazelor de sist astfel incat a trebuit sa iau act de aceasta hotarare si, in consecinta, nu am transmis niciun raspuns Consiliului Judetean la solicitarea venita pentru emiterea acelui aviz. Acum sa vedem ce se va intampla cu hotararea, daca va primi avizul de legalitate de la Prefectura Vaslui”, a afirmat primarul Victor Popa.

 sursa foto: agerpres.ro