VASLUI: Un tanar de 15 ani a plutit in deriva peste 14 ore, la temperaturi sub 0 grade, pe o pluta din bete si sticle de plastic

Un adolescent in varsta de 15 ani din Vaslui a fost gasit in stare grava, cu hipotermie, in cursul diminetii de miercuri, in timp ce plutea in deriva pe mijlocul unui baraj situat la 10 km de municipiul Vaslui. Baiatul a stat peste 14 ore, la temperaturi sub zero grade, pe o pluta improvizata din bete si recipiente din plastic.

Tanarul s-ar fi urcat singur, marti dupa-amiaza, pe o pluta improvizata, pe care si-a confectionat-o singur din bete si recipiente din plastic. El a dorit sa pescuiasca pe barajul de acumulare de la Puscasi, a carui suprafata s-a dezghetat recent.

Citeste si: Peste 100 kilograme de pseudoefedrina, capturate la granita dintre Romania si Bulgaria

La un moment dat, cand se afla pe mijlocul lacului, vasluianul si-a scapat in apa singura vasla pe care o avea, astfel incat nu a mai avut cu ce ajunge la mal. In consecinta, adolescentul a ramas pe acea pluta improvizata pana in cursul diminetii de miercuri, cand a fost observat de paznicii barajului, care au anuntat Politia din comuna, scrie Mediafax.

Scos la mal, vasluianul a fost stabilizat de echipajul medical al ambulantei deplasate la interventie, ulterior fiind transportat la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui. Medicii au decis sa-l transfere pe adolescent la o unitate medicala din Iasi din cauza degeraturilor suferite in perioada cat a stat pe acea pluta improvizata.

Politistii vasluieni au stabilit ca tanarul locuia fara forme legale, impreuna cu mama sa, in localitatea Laza, situata in imediata vecinatate a barajului de la Puscasi, unde a fost gasit plutind in deriva.

Sursa foto: bzv.ro