Vaslui: Zeci de elevi s-au imbolnavit de varicela intr-o singura scoala

Vaslui: Zeci de elevi s-au imbolnavit de varicela intr-o singura scoala

Peste 30 de elevi s-au imbolnavit de varicela intr-o singura scoala din judetul Vaslui, astfel ca s-a impus izolarea acestora la domiciliu pentru o perioada de doua saptamani, focarul de boala, aflat in evolutie, fiind tinut sub observatie de catre autoritatile sanitare vasluiene. 

Un focar de varicela este in evolutie la scoala generala nr. 1 Zorleni, unde 31 de elevi au fost diagnosticati cu aceasta boala a copilariei, majoritatea cazurilor inregistrandu-se in randul elevilor cu varste cuprinse intre cinci si noua ani.

Raportat de conducerea unitatii de invatamant, focarul de varicela este monitorizat de Directia de Sanatate Publica (DSP) Vaslui, care a dispus luarea unor masuri pentru a limita pe cat posibil aparitia unor noi cazuri de boala.

Citeste si: CAZ SOCANT in Constanta: O TANARA SECHESTRATA si VIOLATA de mai multi barbati A SARIT DE LA ETAJUL PATRU ca sa scape

“S-a dispus efectuarea zilnica a triajului epidemiologic si izolarea oricarui elev care prezinta semne de boala. De asemenea, responsabilii scolii au obligativitatea sa aeriseasca salile de clasa pe timpul pauzelor, precum si inainte si dupa finalizarea cursurilor”, a declarat, miercuri, corespondentului Mediafax purtatorul de cuvant al DSP Vaslui, Mihaela Topliceanu.

Autoritatile sanitare vasluiene se asteapta la aparitia si a altor cazuri de boala, avand in vedere ca varicela este o boala extrem de contagioasa.