VATICANUL CRITICA DUR declaratiile lui MATEO SALVINI referitoare la ROMI

Declaratiile facute de liderul partidului xenofob Liga Nordului, Matteo Salvini, despre romi sunt “absurde” si “stupide”, afirma cardinalul Antonio Maria Veglio, directorul Departamentului pentru Imigranti al Vaticanului, informeaza site-ul agentiei ANSA.

“Domnul Salvini a avut o atitudine extrema”, a declarat clericul catolic. “Acestea sunt pozitii extreme, absurde”, a mai adaugat cardinalul Veglio.

Matteo Salvini, liderul partidului xenofob italian Liga Nordului, a declarat ca taberele de romi din Italia “trebuie rase de pe fata pamantului”. “Romii din Italia trebuie sa aiba aceleasi drepturi si obligatii ca cetatenii italieni. Tabere de romi nu mai exista aproape in nicio alta parte a Europei”, a declarat Matteo Savini, secretarul general al partidului radical italian Liga Nordului, potrivit TGcom24.it. “Taberele de romi ar trebui rase de pa fata pamantului”, a declarat Salvini. “Acesti oameni aleg sa aiba o viata nomada, sa se plimbe, dar sunt in unele tabere de romi de 20-30 de ani. Din punctul meu de vedere, taberele de romi sunt un model de segregare, de exploatare si izolare. Unii oameni au vile cu doua etaje in aceste tabere dar nu platesc niciun impozit“, a spus Salvini.

CITESTE SI: PAPA FRANCISC a condamnat persecutia crestinilor in timpul slujbei din VINEREA MARE

Presedintele Camerei Deputatilor din Italia, Laura Boldrini, a calificat drept “ingrijoratoare” declaratiile lui Matteo Salvini.

CITESTE SI: PAPA FRANCISC se va INTALNI cu OBAMA la CASA ALBA, in septembrie