VECHEA GARA din Parcul Oraselul Copiilor, DEMOLATA de Primaria Sectorului 4

Primaria Sectorului 4 va trece marti, de la ora 12.00, la dezafectarea de pe domeniul public a fostei gari pentru trenulet din Parcul Oraselul Copiilor, situata in imediata apropiere a statiei de metrou “Brancovenu”, se arata intr-un comunicat de presa al institutiei.

Potrivit sursei citate, respectiva constructie a fost modificata si extinsa fara autorizatie de construire, in perioada in care Oraselul Copiilor se afla in grija Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement din subordinea Consiliului Local al Municipiului Bucuresti.

Citeste si: DESFIINTAREA STADIONULUI “ION OBLEMENCO” din Craiova, APROBATA de Guvern

“Ulterior preluarii in administrare de catre autoritatea locala Sector 4, proprietarul a fost somat in repetate randuri sa intre in legalitate, insa acesta a refuzat, preferand sa duca un «razboi» al orgoliului, actionand in judecata Primaria Sectorului 4 si pe primarul Sectorului 4, in numeroase dosare care au avut ca finalitate sentinte in favoarea Institutiei. Acesta a contestat in instanta si amenda de 100.000 de lei, aplicata pentru incalcarea flagranta a Legii 50/1991, privind autorizarea lucrarilor de constructii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.”, se spune in comunicat.

Prin sentinta judecatoreasca nr. 1327/2013, definitiva si irevocabila, instanta a respins ca nefondat recursul formulat de acesta, fapt care il obliga la plata respectivei sanctiuni. Pana in acest moment, proprietarul nu a achitat cuantumul de 100.000 de lei al amenzii, urmand a fi executat silit prin Directia Generala de Impozite si Taxe Locale Sector 4, mai afirma sursa citata.

Citeste si: Primaria Sectorului 3, OBIGATA sa DEMOLEZE un bloc de ZECE ETAJE

“Pentru lipsa autorizatiei de construire, lipsa titlului in baza caruia ocupa respectivul teren aflat in proprietatea publica a Municipiului Bucuresti, in baza adresei nr. M05.03.1176/22.11.2011, prin care S.C. METROREX S.A. sesiza ca in urma controlului de specialitate efectuat in aceasta cauza, s-a constatat lipsa emiterii unui aviz care sa permita edificarea respectivei constructii, cat si al prevederilor cap. 8.2 din Normativul P100 – 3/2008, Anexa la Ordinul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Locuintei nr. 704/2009, care incadreaza in clasa de risc seismic II, impunand necesitatea demolarii integrale, primarul Cristian Popescu-Piedone a emis dispozitia nr. 15/09.01.2015, prin care a aprobat dezafectarea integrala a imobilului, cat si a lucrarilor executate ca extinderi”, se spune in comunicat.

Sursa foto: Primaria Sectorului 4