Venetia vrea sa se separe de Italia

Regiunea Veneto, din care face parte si Venetia, vrea sa se separe de Italia, potrivit rezultatelor unui referendum la care 90 la suta dintre locuitori, adica peste doua milioane de oameni, s-au pronuntat in favoarea independentei.

Referendumul, care s-a desfasurat in perioada 16-21 martie, nu are caracter oficial, dar transmite un semnal puternic la Roma in conditiile in care prezenta la vot a fost de 73 la suta.

Initiatorii acestui plebiscit, organizat exclusiv online, lucreaza acum la un raport pe care vor sa-l inainteze autoritatilor centrale. Pe termen lung, scopul lor este sa dea curs alegerii populatiei si sa initieze procesul de secesiune.

Locuitorii regiunii Veneto, si in special cei ai Venetiei, reclama lipsa de respect a politicienilor de la Roma fata de ei si contributia lor la bugetul de stat.

Potrivit statisticilor, regiunea aduna annual din taxe 70 de miliarde de euro, in timp ce statul este mult mai putin generos cu investitiile facute aici.

Citeste si: ALEGERI MUNICIPALE FRANTA: 45 de milioane de alegatori sunt chemati la urne

Initiatorii miscarii pentru independenta spun ca s-au inspirat din cazurile Scotiei si Cataloniei, care la randul lor vor consulta anul acesta populatia cu privire la separarea de Marea Britanie, respectiv Spania.

Venetia se alatura Scotiei si Cataloniei, care la randul lor vor consulta anul acesta populatia cu privire la separarea de Marea Britanie, respectiv de Spania.

Vot covarsitor in favoarea independentei regiunii italiene Veneto. Aproape 90% dintre cei care au participat la un referendum pentru separarea de Italia, adica peste doua milioane de oameni, s-au declarat in favoarea independentei, transmite Realitatea TV.

Sursa foto: vacanta-perfecta.ro