Venezuela a expulzat trei diplomati americani

Nicolas Maduro, presedintele venezuelean, a anuntat, luni, expulzarea insarcinatului cu afaceri SUA in tara sa si a altor doi angajati ai ambasadei americane, pentru ca ar fi conspirat “cu extrema dreapta” sa saboteze economia si reteaua de electricitate.

Ambasada americana a anuntat ca nu a primit inca notificarea oficiala, insa acuzatiile sunt nefondate, informeaza Time. Nicolas Maduro a facut anuntul la Tv si a precizta ca diplomatii au 48 de ore sa paraseasca tara. “Afara din Venezuela”, a strigat Maduro, adaugand in engleza: “Yankees go home!”.

Nicolas Maduro a aratat ca un grup de oficiali ai ambasadei americane, urmariti de guvernul sau de cateva luni, era “decis sa se intalneasca cu extrema dreapta venezueleana, sa o finanteze si sa ii alimenteze actiunile de sabotaj al sistemului electric si al economiei venezuelene”.

Nicolas Maduro i-a expulzat, asadar, pe insarcinatul cu afaceri Kelly Keiderling, principalul oficial al ambasadei in absenta ambasadorului, ofiterul consular David Moo si pe Elizabeth Hoffman, care lucreaza in sectia politica a ambasadei.

Expulzarile vin in contextul in care economia Venezuelei are probleme serioase, inainte de alegerile municipale din 8 decembrie. Inflatia anuala a atins nivelul de 45% si guvernul nu mai are valuta.

Sursa foto: csmonitor.com