Venezuela: Guvernul lansează un curs gratuit de instruire în domeniul crypto monedelor

Guvernul din Venezuela a lansat un curs de formare gratuită în domeniul crypto monedelor. Acesta va ajuta cetățenii cum să învețe să cumpere, să vândă și să-și comercializeze monedele digitale, în special tokenul Petro recent emis de stat.

Lansarea “Granja Laboratorio Petro” din Caracas are loc la cîteva zile distanță după lansarea crypto monedei naționale, Venezuela Petro (PTR), pe data de 20 februarie. Carmen Salvador va preda tranzacționarea crypto monedelor la cursul de formare nou-înființat. Aceasta a declarat că școala oferă o “pregătire complet gratuită”, menționând că “pe orice piață internațională un curs de instruire în domeniul crypto costă de la 500 până la 800 de dolari”.

Citește și: CE ESTE BITCOIN? ÎN CE MOD SE DEOSEBEȘTE BITCOIN DE MONEDELE TRADIȚIONALE?

“Mulți dintre tinerii noștri nu pot face rost de acești bani, dar statul venezuelean garantează că toți vor putea participa prin aceste cursuri”, a spus Salvador.

Venezuela a lansat propria crypto monedă (susținută de rezervele de petrol autohtone) pentru atragerea investitorilor străini. Astfel, guvernul de la Caracas vrea să evite sancțiunile economice impuse de Statele Unite și Uniunea Europeană împotriva țării.

De la începutul vânzării în avans a Petro pe 20 februarie, s-au asigurat investiții în valoare de cel puțin 735 de milioane de dolari, potrivit unui tweet al președintelui Nicolás Maduro. Un alt raport al portalului de știri venezuelean Actualidad susține că în primele două zile ale vânzării Petro a fost obținut aproximativ 1 miliard de dolari.