VERA JOUROVA, despre MCV: UE va decide anul viitor daca monitorizarea va continua la fel sau printr-un alt mecanism

Romania va fi monitorizata si in acest an prin Mecanismul de Cooperare si Verificare, iar la anul, la Bruxelles, se va decide daca monitorizarea va continua la fel sau printr-un alt mecanism, a sustinut VERA JOUROVA, comisar european pentru Justitie.

“In timpul acestui an vom monitoriza in continuare situatia de aici, iar anul viitor se va lua o decizie daca se va continua sau se va alege un alt instrument pentru monitorizarea situatiei in Romania”, a declarat comisarul.

CITESTE SI: Ministrul RALUCA PRUNA despre MCV: ROMANIA poate sa-si asume propria EVALUARE

Acesta a sustinut in cadrul unei conferinte de presa de la Bucuresti ca Romania a facut ”progrese impresionante, dar mai sunt lucruri de facut”.
VERA JOUROVA a mai declarat ca stie ca premierul DACIAN CIOLOS si alti reprezentanti ai statului roman au propus o iesire din acest mecanism.

Anterior, presedintele Comisiei Europene, JEAN CLAUDE JUNCKER a precizat ca MCV va fi ridicat in cursul mandatului acestei Comisii. In replica, CIOLOS a sustinut ca spera ca Romania sa nu fie nevoita sa asteapte pana in ultimul an pentru ca acest lucru sa se intample.

CITESTE SI: COMISARUL EUROPEAN PENTRU JUSTITIE, VERA JOUROVA, IN VIZITA LA BUCURESTI

VERA JOUROVA a mai declarat ca Ministrul Justitiei, RALUCA PRUNA, este convins ca LAURA CODRUTA KOVESI este cel mai bun candidat pentru sefia DNA.

Sursa foto: flickr