Verdict crunt pentru medicul erou de la Piatra Neamț

Medicul erou Ioan Cătălin Denciu a primit un verdict crunt din partea medicilor. Doctorul care și-a riscat viața pentru a-i salva pe pacienții prinși în incendiul devastator care a avut loc la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Piatra Neamț s-a ales cu arsuri de gradul 2 și 3 pe aproximativ 70% din suprafața corpului.

În prezent, medicul Cătălin Denciu este internat și tratat de doctorii belgieni de la Spitalul Militar din Bruxelles. Ministrul Sănătății a declarat într-un interviu pentru Digi 24 că eroul este în stare gravă și i s-a făcut dializă. Mai mult surse medicale au declarat pentru jurnaliștii de la impact.ro că nu mai există șanse ca doctorul să se întoarcă la ce făcea înainte.

„Încă nu știm dacă va rămâne cu toate degetele de la mâini sau dacă vor trebui amputate câteva. Indiferent de acest aspect, șansele ca medicul să mai lucreze pe terapie intensivă sau în bloc operator sunt infime. Acolo trebuie să fii apt pentru manevre de prim ajutor, trebui să îndeplinești niște condiții. Nu prea mai există șanse să se întoarcă la ce a făcut înainte. Probabil că dacă își va reveni va putea să lucreze ca medic de familie ori ca profesor la facultatea de medicină”, au declarat surse medicale pentru Impact

Citește și: Soția medicului erou de la Piatra Neamț a oferit primele declarații

Sursa foto: realitatea