Verestoy Attila a murit! Cel mai longeviv senator avea 63 de ani

Senatorul UDMR Verestoy Attila a murit miercuri, la vârsta de 63 de ani. Verestoy Attila suferea de cancer și se află la Viena, pentru tratament. Verestoy Attila era unul dintre cei mai longevivi parlamentari din România: a fost senator în toate legislaturile din 1990 încoace, el fiind ales de fiecare dată în județul Harghita, pe listele UDMR.

Verestoy Attila se născuse la 1 martie 1954, în municipiul Odorheiu Secuiesc din județul Harghita și era de profesie inginer chimist.  În afara mandatelor de senator, Verestoy Attila a ocupat funcții de conducere la nivel central și teritorial în UDMR din 1989 și a înființat fundația caritabilă Dr. Verestoy Attila.

Senatorul UDMR era și unul dintre cei mai bogați parlamentari. Potrivit declarațiilor sale de avere, Verestoy Attila deținea mai multe suprafețe de teren în București, Harghita și Ilfov, două case în Ilfov, respectiv Cristuru Secuiesc, un apartament în Odorheiu Secuiesc și alte două în București. De asemenea, senatorul UDMR avea un autoturism BMV X3 și un altul Audi S8, o colecție de bijuterii estimată la 58.000 Euro și o colecție de tablouri evaluată la aproximativ 25.000 Euro. 

Verestoy Attila deținea sume în mai multe conturi, depozite bancare și fonduri de investiții, atât în Euro, cât și în lei, la bănci sau fonduri de investiții din țară sau străinătate.

Senatorul UDMR deţinea 1978184 Euro la un fond de investiţii din Monaco, 2334456 Euro la un fond din Elveţia şi 1314120 Euro într-un depozit de la o bancă din Austria, dar şi un depozit de 1652800 Euro, la o bancă din România. De asemenea, acesta avea mai multe conturi, depozite sau plasamente la fonduri de investiţii şi la alte bănci din ţară şi străinătate. Verestoy şi-a făcut public şi portofoliul deţinut în urma investiţiilor pe bursă şi a trecut în declaraţia de avere şi mai multe împrumuturi acordate.

În 2015, Verestoy a câştigat sume importante de bani din dividende, dobânzi, dar şi din vânzarea acţiunilor deţinute la Transgaz, prin Bursa de Valori Bucureşti.

Sursa foto: maszol.ro