Verificari la APIA: Director APIA, consilieri si un preot, suspectati de coruptie – UPDATE

Procurorii anticoruptie efectueaza, in aceasta dimineata, o serie de verificari la Agentia de Plati si Interventie in Agricultura (APIA), mai multi functionari ai acestei institutii fiind suspectati pentru infractiuni de coruptie.

UPDATE ora 10.00: Directorul general al APIA, Dorel Gheorghe Benu, a fost ridicat miercuri de procurorii DNA si va fi dus la sediul DNA Suceava pentru audieri, au informat surse judiciare.

UPDATE ora 9.35: Directorul APIA Bucuresti, consilieri ai agentiei, un preot, un avocat, medici veterinari de la DSVSA Suceava si fermieri sunt suspectati in dosarul in care au loc perchezitii in Bucuresti, Suceava si Dambovita, miercuri dimineata. Ancheta vizeaza acordarea ilegala de subventii pentru exploatatii agricole si asociatii zootehnice, sustin surse judiciare.

Potrivit DNA, parohii si manastiri din Suceava au primit ilegal subventii pentru activitati agricole si zootehnice, in conditiile in care acestea nu desfasurau activitati agricole sau zootehnice, in 2012 si 2013 fiind aprobate peste 400 de dosare.

Verificarile ii vizeaza pe directorul APIA, pe seful IPJ Suceava, un angajat al inspectoratului, un avocat, dar si un preot, in total peste 20 de persoane fiind vizate de ancheta DNA. Procurorii cerceteaza modul in care au fost utilizate fondurile.

Afla aici ce persoane sunt vizate in acest dosar

Verificarile au loc la sediile APIA din Bucuresti, Suceava si Dambovita. APIA nu se afla pentru prima data in vizorul procurorilor, aici au mai fost perchezitii si in vara anului trecut.

Procurorii DNA fac perchezitii, miercuri dimineata, in Capitala si in judetele Suceava si Dambovita, cinci dintre ele la sediile unor institutii publice, intr-un dosar in care sunt suspectati de fapte de coruptie functionari cu functii de conducere in plan local si oameni de afaceri.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Suceava fac cercetari intr-o cauza penalain care exista suspiciuni privind savârsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie de catre functionari publici cu functii de conducere in plan local si oameni de afaceri.

In acest dosar, miercuri dimineata au loc 13 perchezitii in Bucuresti si in judetele Suceava si Dâmbovita, din care cinci sunt la sediile unor institutii publice si persoane juridice.

In acest caz procurorii beneficiaza de sprijinul SRI si al Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei.