VERIFICARI la ASE. Corpul de Control al MEN face verificarile in scandalul spagilor pentru lucrari de licenta

Corpul de Control al Ministerului Educatiei Nationle (MEN) a demarat, miercuri dimineata, o serie de verificari la Academia de Stiinte Economice (ASE) la solicitarea Parchetului General, in scandalul spagilor pentru lucrari de licenta.

Procurorii cer sa se verifice activitatea de la ASE, avand in vedere ca la jumatatea lunii iulie a izbucnit un scandal, in urma caruia prodecanul Iuliu Cosmin serbanescu a fost retinut si ulterior arestat pentru fapte de coruptie, potrivit b1.ro.

Potrivit Parchetului instantei supreme, Iuliu Cosmin serbanescu este urmarit penal pentru sase infractiuni de luare de mita si una de trafic de influenta.

Acesta, in calitate de profesor titular al cursurilor de fiscalitate, asigurari si reasigurari, a pretins si primit de la studenti sume intre intre 400 de lei si 400 de euro, in schimbul unor lucrari de licenta gata elaborate, in forma digitala, sustin anchetatorii.

Procurorii mai spun ca serbanescu le-ar fi garantat studentilor ca el, in calitate si de membru al comisiei de licenta, le va asigura nota corespunzatoare promovarii examenului de licenta.

De asemenea, prodecanul “a acceptat sa-si traficheze influenta, in schimbul banilor primiti, prin interventii la profesorii coordonatori ai lucrarilor de licenta si membri ai comisiilor de examinare, in vederea promovarii examenelor de an si a celor de licenta”.