Veste buna! Bucurestenii cu restante mici vor fi scutiti de datoriile la stat

O veste buna primita de bucuresteni la sfarsit de an. Locuitorii din Sectorul 2, care au datorii la primarie mai mici de 40 de lei, vor fi scutiti de plata acestor bani. Decizia a fost luata la ultima sedinta de Consiliu Local. 

Potrivit deciziei consilierilor locali, persoanele care au datorii mai mici de 40 de lei vor scapa de plata intrucat, pentru recuperarea acestor bani prin metodele legale, administratia locala ar cheltui mai mult decat ar avea de recuperat de la datornici. 

“Urmarirea si incasarea acestor sume ar presupune cheltuieli mai mari decat debitul de incasat, cheltuieli efectuate cu timbre postale, hartie, resurse umane. Astfel, anularea creantelor fiscale aflate in sold la 31 decembrie 2013 mai mici de 40 de RON este oportuna, avand in vedere ca pentru recuperarea acestora prin executare silita, cheltuielile sunt mai mari decat sumele de recuperat”, se specifica in raportul de specialitate care a stat la baza hotararii de Consiliu Local Sector 2 privind anularea creantelor mai mici de 40 de lei. 

Conform sursei citate, aceste datorii mici provin de cele mai multe ori din taxele de timbru. 

sursa foto: realitatea.net