Veste de ULTIMA ORA despre MICHAEL SCHUMACHER

Medicul Jean-Francois Payen, care l-a tratat pe Michael Schumacher aproape sase luni dupa accidentul de la schi al fostului pilot, sustine ca septuplul campion mondial de Formula 1 inregistreaza noi progrese in ceea ce priveste starea de sanatate.

“Am remarcat unele progrese, dar trebuie sa avem timp”, a declarat Payen, citat de BBC.

Medicul a precizat ca perioada de convalescenta pentru pacientii cu traumatisme craniene asemanatoare celor ale lui Schumacher este intre unul si trei ani. “Este exact ca la alti pacienti, ne aflam intr-un interval de timp cuprins intre unul si trei ani si trebuie sa avem rabdare” , a afirmat Payen.

Citeste si: BIOGRAFIA lui MICHAEL SCHUMACHER va fi lansata si in limba ROMANA

Jean-Francois Payen l-a tratat pe Schumacher la spitalul din Grenoble, unde fostul pilot a fost transferat dupa accident, si continua sa il viziteze pe “Schumi” la locuinta acestuia din localitatea elvetiana Gland, acolo unde septuplul campion de Formula 1 este ingrijit in prezent.

La inceputul acestui an, medicul neurochirurg Tony Belli declara pentru BBC News ca recuperarea pentru astfel de cazuri poate dura de la cateva luni pana la cativa ani.

Citeste si: Noutati despre starea campionului MICHAEL SCHUMACHER

“Unele persoane pot sa stea trei-patru ani in convalescenta”, spunea acesta. “Depinde foarte mult de severitatea afectiunii, de varsta pacientului si de conditia sa fizica”, mai preciza el.

La 29 decembrie 2013, Michael Schumacher a fost victima unui accident la schi, in statiunea franceza Meribel. Pana la 16 iunie, Schumacher a fost in coma. El a fost transferat, pe 18 iunie, de la spitalul din Grenoble la o unitate medicala de specialitate din Lausanne, iar la 9 septembrie a fost externat si mutat la locuinta sa din localitatea elvetiana Gland.