Veste EXCELENTA pentru romanii care lucreaza in conditii extreme: Basescu ii pensioneaza mai repede

Traian Basescu a facut fericiti astazi aproximativ 65 000 romani, care lucreaza in mediu vitreg! Romanii, lucratori in conditii speciale, intra sub incidenta noii legi care  reduce varsta de pensionare. Seful statului a promulgat, luni, legea propusa de Parlamentul Romaniei.

“Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a semnat luni, 23 decembrie, Decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice”, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Circa 65.000 de romani vor iesi mai devreme la pensie, gratie legii adoptate pe 17 decembrie si promulgate lunea aceasta de presedintele Romaniei. Conform textului legislativ, grupa I de munca va fi luata in calcul la stabilirea varstei de pensionare.

Sub auspiciile noii legi, persoanele care au muncit in conditii grele, precum muncitorii din domeniul mineritului, siderurgie sau cai ferate, se vor putea pensiona mai devreme, in cazul acestora un an efectiv de lucru fiind calculat ca un an si jumatate de vechime.

Ca exemplu, daca un contribuabil a lucrat 10 ani in conditii dificile, va putea sa iasa la pensie la 60 de ani in loc de 65 de ani.