Veste foarte proastă! România ar putea fi exclusă de la Campionatul Mondial de rugby

În ciuda faptului că România și-a câștigat pe teren dreptul de a merge la Campionatul Mondial de rugby din 2019, ediție care va avea loc în Japonia, Stejarii ar putea vedea turneul final din fața televizorului.

Un scandal care a plecat de la arbitrajul lui Vlad Iordăchescu la meciul decisiv dintre Belgia și Spania, câștigat de primii, meci care a dus, prin jocul rezultatelor, la calificarea directă a României în Japonia.

Citește și:  RUGBY / ROMÂNIA S-A CALIFICAT LA CUPA MONDIALĂ DIN JAPONIA! STEJARII AU PROFITAT DE JOCUL REZULTATELOR

Ultimele informații, aduse de surse ale rugby-ului din Georgia, prin site-ul rugbyxv.ge, citate de Gazeta Sporturilor, anunță faptul că România poate fi exclusă, alături de Spania și de Belgia, din preliminariile Mondialului japonez. Această decizie va fi pronunțată pe 10 mai, când World Rugby va anunța decizia în cazul delegării nefericite a lui Vlad Iordăchescu la meciul Spania – Belgia, delegare făcută de forul european Rugby Europe, condus de românul Octavian Morariu.

Înafara acelei probleme de arbitraj, spaniolii au acuzat și faptul că Sione Faka’osilea nu avea drept de joc pentru România în aceste preliminarii, având în vedere că a mai evoluat pentru Fiji în trecut.

Citește și: ROMÂNIA RISCĂ SĂ PIARDĂ LA MASA VERDE CALIFICAREA LA CUPA MONDIALĂ DE RUGBY

Dacă într-adevăr România, Spania și Belgia vor fi excluse de la CM, Rusia s-ar califica direct la Mondiale, iar Germania va lua locul Spaniei în meciul de baraj cu Portugalia. România s-a calificat la toate cele 7 ediții de până acum ale Campionatului Mondial.

Există și posibilitatea ca decizia World Rugby să fie mai blândă, dar chiar și în acest caz, partida Belgia – Spania se va rejuca, iar dacă ibericii vor câștiga, vom putea ajunge în Japonia la Mondiale doar prin meciurile de baraj, primul fiind cu Portugalia. După meciul într-o singură manșă cu Portugalia, ar urmă o întâlnire în dublă manșă cu Samoa.

Sursă foto: frr