VESTE PROASTA din partea MINISTRULUI ENERGIEI pentru angajatii COMPLEXULUI ENERGETIC HUNEDOARA

ANDREI GEREA, Ministrul Energiei, a declarat intr-o conferinta desfasurata la Petrosani ca ”probabil se vor face restructurari”, dar vor fi acordate plati compensatorii.

“Este un lucru acceptat de toata lumea, dar mai intai va trebui sa avem un plan aprobat. In cazul in care se vor face restructurari, vor exista plati compensatorii, asa cum se face si in celelalete domenii sau in cazul celorlalte companii. De exemplu, si la Oltenia am aprobat saptamana aceasta fonduri pentru cei disponibilizati”, a declarat Ministrul Energiei.

CITESTE SI: GEREA: Corpul de control al MINISTERULUI ENERGIEI a constatat la CEH trei spete care au ajuns la DNA

Potrivit contractului colectiv de munca, fiecare din persoanele concediate urmeaza sa beneficieze de sume cuprinse intre 9.600 si 38.400 de lei.

Totusi, conform declaratiei ministrului, Complexul ar putea fi ”iertat” de Comisia Europeana de plata a 120 de milioane de euro amenda pentru neachizitionarea tuturor certificatelor de carbon necesare desfasurarii activitatii.

CITESTE SI: MINERII din VALEA JIULUI au RENUNTAT la PROTESTE dupa ce au SEMNAT un PROTOCOL cu Ministrul Energiei. Care este INTELEGEREA. UPDATE

“Cand ne-am dat seama ca nu ne putem incadra, am contactat Comisia Europeana si am primit un spijin real. Ne-am deplasat la Bruxelles si discutiile purtate au concluzionat un lucru: haideti sa ne facem treaba! Sa rambursam ajutorul de stat illegal, sa achizitionam certificatele de CO2 si in cursul lunii iunie sa revenim cu dosarul in care sa explicam de ce s-a intarziat. Nu este vina companiei, este vina statului si sa putem sa fim iertati de amenda”, a mai sustinut Gerea.

Sursa foto www.hunedoreanul.ro