VESTE PROASTA pentru BUGETARI: Ce se intampla cu ZILELE LIBERE lucrate in 2016 !

Un proiect de ordonanta de urgenta prevede ca orele suplimentare lucrate in 2016 sa fie compensate doar cu timp liber corespunzator. Vesti proaste pentru bugetarii care vor efectua ore suplimentare anul viitor.

„In anul 2016, munca suplimentara efectuata peste durata normala a timpului de lucru de catre personalul din sectorul bugetar incadrat in functii de executie sau de conducere, precum si munca prestata in zilele de repaus saptamanal, de sarbatori legale si in celelalte zile in care, in conformitate cu reglementarile in vigoare, nu se lucreaza, in cadrul schimbului normal de lucru, se vor compensa numai cu timp liber corespunzator acestora, cu exceptia situatiilor cand prin prezenta ordonanta de urgenta se dispune altfel”, se prevede in textul ordonantei de urgenta referitor la salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2016.

CITESTE SI: BUGETUL PENTRU 2016 – DECIZIA FINALA SE IA IN SEDINTA DE GUVERN – AGENDA COMPLETA

ZILELE LIBERE pe care le vor avea ROMANII in 2016:

Teoretic, ROMANII vor avea parte in 2016 de 14 ZILE LIBERE. Practic, sunt doar 13 deoarece doua sarbatori pica in aceeasi zi: Pastele si Ziua Internationala a Muncii, la 1 mai. 8 dintre cele 13 zile libere sunt sarbatori religioase, iar 8 pica in cursul saptamanii. Iata ce zile libere sunt stabilite pentru anul 2016:

Anul Nou – 1 ianuarie si 2 ianuarie, vineri si sambata

Ziua Unirii – 24 ianuarie, duminica

Ziua lui Brancusi – 19 februarie, vineri

Pastele – 1 mai si 2 mai, duminica si luni

Ziua Internationala a Muncii – 1 mai, duminica

Rusaliile – 19 iunie si 20 iunie, duminica si luni

Adormirea Maicii Domnului – 15 august, luni

Sfantul Andrei – 30 noiembrie, miercuri

Ziua Nationala a Romaniei – 1 decembrie, joi

Craciunul – 25 decembrie si 26 decembrie, duminica si luni.

Sursa foto: realitatea