VESTE PROASTA pentru FUMATORI! TIGARILE se SCUMPESC din nou

Veste proasta pentru FUMATORI. In scurt timp, TIGARILE se vor SCUMPI. Potrivit noului Cod Fiscal, cresc ACCIZELE la TIGARI iar fumatorii vor trebui sa plateasca 10 bani in plus pe fiecare pachet. Ca o premiera insa, vor scoate mai multi bani din buzunar inclusiv cei care fumeaza tigari electronice sau narghilea, informeaza postul Romania Tv.

De la 1 ianuarie 2016, vom plati cu 10 bani in plus pentru fiecare pachet de tigari. Mai mult, vor fi taxati si romanii care fumeaza tigari electronice si narghilea, deoarece se va taxa si materia prima pentru acestea. Astfel, se introduce acciza de 0,5 lei/ml de lichid care contine nicotina si care se foloseste pentru tigarile electronice. De asemenea, se introduce si acciza de 384 de lei/kg de nicotina, folosita pentru narghilele.

CITESTE SI: CODUL FISCAL A FOST PUBLICAT IN MONITORUL OFICIAL

Preturile vor continua sa creasca in urmatorii ani, pentru ca acciza se calculeaza in raport cu rata inflatiei din ultimele 12 luni. In privinta accizelor pe carburanti, acestea nu se modifica de la 1 ianuarie 2016, in schimb acea taxa de 40 de bani/l pe care o platesc acum romanii va fi eliminata de la 1 ianuarie 2017.

Sursa foto: adevarul