VESTE PROASTA pentru locuitorii din SECTORUL 6! METROUL nu va fi GATA in 2017

Asa cum s-au obisnuit, locuitorii cartierului bucurestean Drumul Taberei nu vor avea parte nici anul acesta de metrou, in ciuda promisiunilor autoritatilor, informeaza luni jurnalistii de la stirileprotv.

Metroul din Drumul Taberei nu va fi gata anul acesta, asa cum s-a promis. Oficialii Metrorex au confirmat pentru Stirile ProTV ca inaugurarea va fi amanata, cel mai probabil pentru a doua jumatate a anului 2018. Motivele invocate: nu sunt suficiente trenuri pentru a deservi aceasta magistrala iar DNA a blocat o licitatie pentru 51 de garnituri de metrou.

In decembrie 2015, procurorii anti-coruptie au trimis in judecata un membru al comisiei de licitatie din Metrorex pentru ca ar fi transmis informatii confidentiale astfel ca licitatia sa fie adjudecata de o firma. Aceasta a fost desemnata castigatoare, insa contractul de atribuire nu a fost incheiat, procedura fiind suspendata.

Totusi, in noiembrie 2016 ministrul de atunci al Transporturilor spunea ca magistrala “va fi gata in semestrul doi al anului viitor, probabil octombrie – noiembrie 2017”. Potrivit News.ro, Metrorex urma sa organizeze o licitatie pentru achizitia a 26 de trenuri noi, dintre care 13 sa circule pe zona Eroilor-Drumul Taberei, insa pana la finalizarea achizitiei vor circula zece trenuri vechi pe aceasta ruta.

Sursa foto: mondonews.ro