Veste proastă pentru români! Ce se întâmplă când vor ajunge în Marea Britanie

Cetățenii români care vor intra în Marea Britanie începând cu data de 10 iulie 2020 vor fi obligați să stea în auto-izolare timp de 14 zile.

Marea Britanie a făcut publică lista cu țările ale căror cetățeni vor fi puși în carantină dacă ajung pe teritoriul lor. Astfel, românii care ajung în Regatul Unit începând cu 10 iulie vor fi obligați să stea în auto-izolare două săptămâni.

Lista a fost stabilită de guvernul de la Londra în funcție de evoluţia pandemiei de coronavirus din fiecare ţară şi de criteriul reciprocităţii. Astfel, se menţine măsura autoizolării pentru persoanele venite din state ce înregistrează în continuare o transmitere ridicată a noului coronavirus, cum sunt Suedia, Portugalia, SUA, Rusia, China, România.

„Urmare anunţului autorităţilor britanice din data de 3 iulie 2020 privind lista statelor pentru care se ridică restricţiile de călătorie în contextul relaxării măsurilor de urgenţă aplicate pentru combaterea pandemiei de COVID-19, MAE precizează că partea britanică a informat, pe canale diplomatice, anterior anunţului public, faptul că, momentan, pentru cetăţenii români se menţin restricţiile existente la frontierele Marii Britanii şi Irlandei de Nord. Astfel, începând cu data de 10 iulie 2020, cetăţenii români care sosesc în Marea Britanie dintr-unul din statele care nu sunt incluse în lista statelor exceptate de la restricţiile de călătorie, sunt obligaţi să se auto-izoleze pentru o perioadă de 14 zile„, se arată într-un comunicat de presă al MAE. Autoritățile vor face o nouă evaluare a situației la finele lunii în curs.

Sursa foto: BBC