Veste REA pentru proprietarii de cladiri din Centrul Istoric: Vezi ce proiect pregateste Primaria Capitalei

Un proiect al Primariei Capitalei loveste dur proprietarii de cladiri din Bucuresti. Ei vor fi obligati sa faca expertize tehnice pentru a vedea daca imobilele prezinta risc seismic. Doar dupa ce vor avea un certificat seismic, proprietarii vor putea vinde sau inchiria spatiul.

In ceea ce priveste cladirile care se vor dovedi ca au risc seismic de gradul I sau II, ele nu vor mai putea fi date spre inchiriere pana cand nu vor fi consolidate. Proiectul prevesteste inchiderea a peste jumatate dintre restaurantele si cluburile din Centrul Istoric al Capitalei, ceea ce ar fi un dezastru atat pentru proprietari, cat si pentru chiriasii detinatori de restaurante sau cluburi. In plus, vor fi inchise si putinele magazine care au mai ramas in Centrul Istoric, unele dintre ele pastrand din traditia mestesugarilor de altadata. 

In prezent, doar Primaria Capitalei consolideaza cladiri. Paisprezece imobile au fost consolidate in zece ani. 374 de cladiri sunt incadrate in clasa I de risc seismic, dintre care 190 reprezinta pericol public si 302 sunt incadrate in clasa a II-a.

sursa foto: bucurestiul.net