CUTREMUR IN FOTBAL! PATRONI SI ARBITRI, CONDAMNATI LA ZECI DE ANI DE INCHISOARE

CUTREMUR IN FOTBALUL ROMANESC. Miercuri s-a pronuntat sentinta definitiva in dosarul “Mita pentru arbitri”, iar pedepsele primite de oamenii de fotbal implicati nu sunt tocmai mici, scrie site-ul stiripesurse.ro. Printre cei condamnati se numara Cornel Penescu, Sorin Corpodean, Marcel Lica sau Aurelian Bogaciu.

Cornel Penescu (fost patron FC Arges) – 5 ani de inchisoare si 3 ani interzicerea drepturilor

Gheorghe Constantin (fost sef CCA) – 5 ani de inchisoare si 3 ani interzicerea drepturilor

Sorin Corpodean (fost arbitru) – pedeapsa majorata de la 3 la 4 ani, durata termenului de incercare majorata de la 7 la 8 ani

Marcel Lica (fost vicepresedinte CCA) – 3 ani de inchisoare

Lucian Dan (fost arbitru) – 3 ani de inchisoare cu suspendare

Aurelian Bogaciu (fost arbitru) – 3 ani de inchisoare cu suspendare

Liviu Facaleata (fostul director al societatii PIC) – 5 ani de inchisoare si 3 ani interzicerea drepturilor

Dan Libertatu (fost director al Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Arges) – 3 ani de inchisoare

Povestea cazului “Mita pentru arbitri”

“Centralii” si asistentii din lotul de elita au ajuns in fata judecatorilor pentru coruptie. Patronul lui FC Arges, Cornel Penescu, a fost acuzat de procurorii din Trivale ca impartea bani negri pe banda rulanta la arbitri, observatori si oficiali FRF pentru a-si asigura arbitraje favorabile, pentru a avea prioritate la distribuirea brigazilor comode si protectie la virful CCA!

in total, dosarul cuprinde 14 persoane: 8 din fotbal si 6 din anturajul lui Penescu. Perioada vizata: partide din sezonul 2008-2009.

Pentru toti, Tribunalul Prahova pronuntase deja o prima sentinta in octombrie 2013, cind s-au dictat trei pedepse cu executare (Penescu 4 ani, Gh. Constantin 3 ani, Facaleata – omul lui Penescu – 3 ani), doi achitati (Savaniu, Prunea) si 9 sentinte cu suspendare.

Stenograme aflate la dosar indicau cum omul de incredere al lui Penescu, Liviu Facaleata, era foarte activ in relatia cu arbitrii. Una dintre interceptari continea amanunte de la o vizita facuta de Facaleata acasa la Corpodean pe 24 decembrie 2008, ocazie cu care, sustin procurorii, i-ar fi lasat “centralului” 15.000 de dolari pentru a favoriza pe FC Arges.