VESTI BUNE de la MINISTERUL SANATATII: Copiii cu sindrom hemolitic-uremic de la Spitalul Marie Curie sunt in stare mai buna

Toti copiii internati la Spitalul “Marie Curie” cu sindrom hemolitic-uremic (SHU) sunt in stare mai buna, doar unul singur mai fiind pe Sectia de Terapie Intensiva, a anuntat, duminica, ministrul Sanatatii, PATRICIU ACHIMAS CADARIU, informeaza Agerpres. 

“Din fericire, avem vesti bune. S-a pornit diureza la doi dintre ei, mai bine decat in zilele precedente. Dar toti sunt intr-o stare mai buna. Ramane un micut in Terapie. Ne concentram asupra lui, ca si asupra tuturor. Dar vizibil sunt mai bine decat ieri”, a spus ministrul, prezent la Spitalul ”Marie Curie”. 

CITESTE SI: MINISTRUL SANATATII: S-au parcurs toate etapele unei anchete, dar nu avem agentul etiologic. Il banuim

De asemenea, seful Sectiei de Nefrologie, dr. Mihaela Balgradean, a anuntat ca in cursul saptamanii urmatoare doi copii ar putea fi externati. 

Pana in prezent nu s-a descoperit sursa imbolnavirii bebelusilor. CADARIU a declarat ca au fost parcurse toate etapele standard ale unei anchete in cazul copiilor cu sindrom hemolitic-uremic, insa nu a fost descoperit ‘agentul etiologic’, ci acesta este doar ‘banuit’.

Sursa foto: gandul