Vești bune de la un cunoscut epidemiolog român: Un ciclu epidemic trece în șase-opt săptămâni!

Cunoscutul epidemiolog român Geza Molnar a declarat, în cadrul unui interviu acordat unei agenții de presă autohtonă, că un ciclu epidemic, pe orice teritoriu, va trece în aproximativ șase-opt săptămâni.

Practic, pandemia de coronavirus se află în linie dreaptă spre final. Molnar a dat exemplul Chinei, care a avut un număr considerabil de cazuri, iar acum lucrurile s-au liniștit.

“Coronavirus este tot o viroză, tot respiratorie. Un ciclu epidemic pe orice teritoriu, trece în şase-opt săptămâni. Uitaţi-vă ce s-a întâmplat în China. A fost un număr mare de cazuri, după care lucrurile s-au liniştit. A trecut în Europa, Italia, Spania şi acolo a existat un număr mare de cazuri apoi a început să coboare”, a declarat Geza Molnar pentru o agenție de presă.

“Virusul nu este sinucigaş. Nu o să îmbolnăvească toată populaţia pentru că atunci nu va mai avea unde să se transmită”, a mai precizat epidemiologul.

“Probabil va fi precum virusul gripal, ca orice viroză respiratorie. Va reveni sezonier însă nu cu aceeaşi forţă şi nici cu aceeaşi transmisibilitate”, a concluzionat epidemiologul Geza Molnar.

Sursa foto: adevarul