VESTI BUNE pentru BUCURESTENI: APA NOVA vrea sa schimbe reteaua invechita de alimentare cu apa din apartamente

Apa Nova Bucuresti intentioneaza sa lanseze un proiect de schimbare a retelei de alimentare cu apa din apartamentele bucurestenilor, cu sprijinul asociatiilor de proprietari, dar si sa propuna un sistem de abonament prin care sa poata fi verificata in permanenta starea retelei de apa si canalizare, informeaza Agerpres.

“Vrem sa venim mai aproape de cetatean, dar contractul de concesiune nu-mi da voie sa lucrez decat pana la bransament, pana la proprietatea cetateanului, fie ca este casa sau apartament.Vrem sa lucram cu Veolia si in apartamentele dvs. Gandim catre asociatiile de proprietari un abonament prin care sa venim in permanenta sa verificam starea retelei. In luna august cel tarziu, pe noua platforma de responsabilitate sociala a companiei, vom alege trei-patru blocuri si cu o mica cofinantare din partea asociatiilor de proprietari 10—15% sa schimbam retelele interioare, pentru ca vreau sa vedeti ce inseamna calitate dupa ce schimbi acele retele vechi de 30-40 sau 50 de ani. Va garantez ca acele blocuri vor fi alese pe bune”, a declarat vineri Madalin Mihailovici, directorul general al Apa Nova Bucuresti, intr-o conferinta de presa.

Acesta a precizat ca ar vrea sa atraga si politicul in acest proiect pentru adoptarea unei legi de tipul celei legate de anveloparea blocurilor.

“Aici va trebui sa atragem si sfera politicului. Daca s-a putut realiza prin lege anveloparea blocurilor, haideti sa vedem si sa incercam sa ajungem si aici cu un ajutor. Ma gandesc si la o varianta ca noi sa suportam in totalitate, iar cetatenii sa plateasca in rate, 16 — 18—24 de rate. Vom face totul transparent pe site, pentru ca vom avea o fundatie cu oameni integri care vor alege”, a spus seful Apa Nova Bucuresti.

Nu in ultimul rand, Mihailovici a mentionat ca societatea este pregatita si pentru realizarea contorizarii inteligente in apartamentele bucurestenilor, banii fiind prinsi deja in buget.

“Vrem sa fie altfel, vrem sa fie limpede, sa ne facem treaba noastra. Am analizat 6 luni intern si extern, imi este clar unde am gresit, respectiv in comunicare, nu tehnic, si aici avem argumente. Chiar daca au fost unele probleme am spus ca robinetii pe unde se scurgeau anumite sume de bani sunt inchise, acum au ramas deschide numai vanele sau robinetii de apa potabila, curata, plata. Obiectivul nostru este sa fim in slujba cetatenilor”, a adaugat Madalin Mihailovici.

Apa Nova Bucuresti, furnizorul de servicii de alimentare cu apa si canalizare, organizeaza vineri prima consultare publica referitoare la serviciile prestate de societate si la proiectele viitoare la care participa reprezentanti ai asociatiilor de proprietari.

In cadrul acestei consultari derulate sub motto-ul “Sa fie limpede!”, se doreste abordarea in mod deschis si participativ a unor aspecte ce tin de serviciile prestate, modul de calcul al preturilor, rolul si raspunderea Apa Nova Bucuresti fata de bucuresteni si oras, precum si investitiile realizate si preconizate.

Apa Nova Bucuresti, filiala Veolia Apa, este din noiembrie 2000, pentru o durata de 25 de ani, concesionarul serviciilor publice de alimentare cu apa si canalizare din Bucuresti si are ca principal obiect de activitate gestionarea resurselor de apa, tratarea si distributia apei catre consumatori, evacuarea apelor uzate si a apelor meteorice de pe teritoriul municipiului Bucuresti.

 Sursa foto: b365