Vești de ultimă oră despre starea medicului erou de la Piatra Neamț

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a declarat că starea medicului erou de la Piatra Neamț, internat la spitalul militar din Bruxelles, este una staționară. Ioan Cătălin Denciu urmează a fi supus, săptămâna viitoare, la o operație de grefare și va fi detubat, a precizat duminică ministrul Sănătății.

Nelu Tătaru a mai spus că ține permanent legătura cu medicii belgieni care îl tratează pe doctorul care și-a riscat viața în timpul incendiului de la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Piatra Neamț în încercarea de a salva niște pacienți.

Ministrul Sănătății a precizat că soția lui Ioan Cătălin Denciu va pleca și ea în Belgia pentru a fi alături de medicul erou. „Starea medicului din Belgia este staţionară. Este echilibrat hemodinamic şi hidro-electrolitic, îi fac toaletele arsurilor în fiecare zi – dimineaţa şi seara, urmând ca săptămâna viitoare să se intervină şi chirurgical pentru anumite intervenţii de exciţie-grefare, cu posibilitatea detubării lui la sfârşitul săptămânii viitoare”, a declarat Nelu Tătaru.

Sursa foto: facebook