VESTI PROASTE despre sanatatea scriitorului GABRIEL GARCIA MARQUEZ

Starea de sanatate a scriitorului columbian GABRIEL GARCIA MARQUEZ, laureat al Premiului Nobel pentru Literatura in 1982, este “foarte fragila”, a anuntat familia scriitorului dupa aparitia unor informatii in presa potrivit carora acesta ar fi din nou bolnav de cancer, relateaza Agerpres, care citeaza AFP.

 “Starea sa este stabila desi este foarte fragila si sunt riscuri de complicatii legate de varsta”, au anuntat intr-un comunicat sotia sa Mercedes Barcha si fiii scriitorului, Rodrigo si Gonzalo.

Scriitorul, in varsta de 87 de ani, a parasit spitalul din Ciudad de Mexico in 8 aprilie, fiind intr-o stare calificata drept “delicata”, dupa opt zile de tratament pentru pneumonie.

GABRIEL GARCIA MARQUEZ “continua si va continua perioada de convalescenta la domiciliu”, a adaugat familia scriitorului, care a multumit pentru mesajele de solidaritate si a cerut respectarea intimitatii acestuia.

Citeste si: Scriitorul Gabriel Garcia Marquez, laureat al premiului Nobel, a iesit din spital

Cotidianul mexican El Universal, care a citat “surse demne de incredere”, a anuntat luni ca boala de care sufera GABRIEL GARCIA MARQUEZ de 15 ani, cancer limfatic, a recidivat si s-a extins la plamani, ganglioni si ficat. Potrivit ziarului citat, familia si medicii au decis ca scriitorul sa nu urmeze un tratament oncologic, ci sa i se acorde ingrijiri paliative la domiciliu.

Stabilit in Mexic din 1961, locuind cand si cand si la Cartagena (Columbia), Barcelona (Spania) si Havana (Cuba), GABRIEL GARCIA MARQUEZ traieste de mai multi ani retras din viata publica si nu a mai facut declaratii presei nici chiar in cursul unor rare aparitii publice. Este considerat unul dintre cei mai mari scriitori din istoria literaturii de limba spaniola. Romanul care l-a consacrat si care este considerat capodopera creatiei sale este “O suta de ani de singuratate”, publicat in 1967.

Sursa foto: www.themalaysianinsider.com