VESTI PROASTE pentru BIVOLARU. Liderul MISA, judecat la Curtea de Apel Cluj intr-un dosar de trafic de persoane

Liderul MISA, GREGORIAN BIVOLARU, va fi judecat la Curtea de Apel Cluj intr-un dosar de trafic de persoane, care nu are legatura cu cauza pentru care acesta a fost retinut si va fi extradat din Franta, informeaza Agerpres.

Judecatorul Valentin Chitidean, loctiitor al purtatorului de cuvant al Curtii de Apel Cluj, a declarat marti, ca dosarul a fost inregistrat la institutia pe care o reprezinta pe 29 februarie si ca primul termen de judecata a fost fixat pe 10 mai 2016.

El a precizat ca procesul de la Curtea de Apel Cluj nu are legatura cu cauza pentru care acesta a fost prins si va fi extradat din Franta.

GREGORIAN BIVOLARU si alte 19 persoane vor fi judecate la Curtea de Apel Cluj pentru trafic de persoane, dupa ce, in aceeasi cauza, Tribunalul Cluj l-a achitat in 2015, intr-un dosar instrumentat de DIICOT si trimis in judecata in anul 2007.

CITESTE SI: Judecatorii au decis ca GRIGORIAN BIVOLARU sa ramana in AREST in FRANTA

GREGORIAN BIVOLARU a fost prins in Franta, pe 26 februarie, in urma colaborarii dintre Politia Romana si autoritatile franceze.

El a fost condamnat definitiv, in iunie 2013, de Inalta Curte de Casatie si Justitie, la sase ani de inchisoare cu executare, pentru trafic de persoane si acte sexuale cu minori. BIVOLARU fusese achitat in aprilie 2012 de Tribunalul Sibiu, insa instanta suprema a casat sentinta si a dispus rejudecarea dosarului. Dupa condamnare, mandatul european de arestare pe numele lui BIVOLARU a fost implementat in Sistemul Informatic Schengen, ca urmare a emiterii acestuia de catre Tribunalul Bucuresti in urma sentintei definitive date de ICCJ. Pe numele lui a fost emis si un mandat de urmarire internationala, specific tarilor care nu sunt conectate la SIS.

CITESTE SI: GREGORIAN BIVOLARU, INCARCERAT la PARIS! ROMANIA a solicitat EXTRADAREA

BIVOLARU a reusit sa paraseasca ilegal teritoriul Romaniei, fiind retinut, pe 4 aprilie 2005, de politia suedeza in orasul Malmo. Ulterior, autoritatile suedeze i-au acordat azil politic.

 Sursa foto: realitatea