Vestul SUA, afectat de temperaturi de peste 50 de grade Celsius

Vestul Statelor Unite ale Americii a fost lovit de un val de caldura, termometrele indicand temeperaturi care au depasit si 50 de grade Celsius.

In celebra Death Valley din California, o zona recunoscuta pentru temperaturile sufocante, s-au inregistrat in acest week-end 53 de grade Celsis, cu patru grade mai putin decat recordul absolut de 57 de grade inregistrat pe 10 iulie 1913!

Statele americane din Vestul continentului nord-american au fost “terorizate” de o caldura sufocanta in ultimele zile, temperaturile depasind constant 47 de grade Celsius, in unele zone termometrele indicand chiar si 50 de grade.

La Phoenix, Arizona, temperatura a ajuns la 48 de grade, iar la Las Vegas, Nevada, turistii si localnicii s-au “fiert” la o temperatura de 47 de grade Celsius. Cum previziunile meteorologice nu sunt deloc incurajatoare in urmatoarea perioada, autoritatile au luat masuri de siguranta inclusiv in ceea ce priveste traficul aerian stiut fiind faptul ca avioanele Boeing si Airbus pot zbura doar atunci cand temperaturile ajung la 52,7 grade Celsius.

Sursa foto: the telegraph