Veta Biris, Adrian Stanca si Mircea Cartisorean va asteapta la Festivalul Branzei si al Tuicii de la Rasinari, in acest weekend

Veta Biris, Adrian Stanca si Mircea Cartisorean va asteapta la Festivalul Branzei si al Tuicii de la Rasinari, in acest weekend

Daca in acest weekend va aflati in judetul Sibiu, nu ratati Festivalul Branzei si al Tuicii de la Rasinari, ajuns la a XI-a editie. Evenimentul este organizat pe 23 si 24 august (sambata si duminica), pe Valea Stezii, prilej cu care veti putea vizita standuri cu produse traditionale, ele putand fi degustate, dar si relaxa cu un spectacol de muzica populara, la care vor participa interpreti de marca ai cantecului popular romanesc.

Deschiderea Festivalului Branzei si al Tuicii de la Rasinari va avea loc sambata, la ora 13.30, fiind marcata de spectacolul folcloric „Suita ca la Rasinari”, sustinut de formatia „Calusarii” Rasinari, urmata de mai multe formatii de dansuri populare. Solistele rasinarence Florentina Lende si Maria Irimie vor interpreta muzica populara de la ora 14:30, urmand ca cei prezenti sa urmareasca un program televizat cu indragitii interpreti Veta Biris, Adrian Stanca si Mircea Cartisorean.

Seara se va incheia cu un foc de tabara, alaturi de participarea Grupului de Dansatori Rasinareni si un spectacol de lasere.

Duminica dimineata se pregateste „Bulzul Festivalului” produs traditional pentru degustat din specialitatea festivalului, spectacolele si muzica continuand pana la 21:00, cand pe scena va urca interpretul Tinu Veresezan cu formatia. Finalul festivalului va fi marcat de un foc de artificii.

Festivalul Branzei si al Tuicii este un eveniment organizat de Primaria si Consiliul Local al Comunei Rasinari, Asociatia Turismului Sibian, Asociatia GAL Marginimea Sibiului, Asociatia Pensiunilor Agroturistice din Rasinari si sprijinit de Autoritatea Nationala de Turism.

Va prezentam mai jos programul Festivalului Branzei si al Tuicii de la Rasinari.

Sambata, 23 august 2014

Ora 11:30 Primirea participantilor la Caminul Cultural Rasinari
Ora 12.00 Organizarea Seminarului cu tema-Prezentare fonduri europene 2014 – Caminul Cultural Rasinari
Ora 13:30 Deschiderea Oficiala a Festivalului si vizitarea standurilor de branza si tuica
Ora 14:00 Spectacol folcloric “Suita ca la Rasinari ”- Formatia artistica “Calusarii” a Caminului Cultural din RasINARI
Ora 14:30 Spectacol folcloric oferit de Formatiile de dansuri populare din Vaideeni, Novaci, Topoloveni si Pielesti, Florentina Lende si Formatia Din Acord, Maria Badila Irimia
Ora 17:00 PROGRAM TELEVIZAT, emisiunea VATRA SATULUI, Televiziunea Nasul Tv. si emisiunea VETRE FOLCLORICE , Televiziunea Hora Tv
Invitati: Mircea Cartisorean, Mariana Sandru , Daniela Vacarescu, Victoria Meitescu, Viorel si Cosmin Fratila, Ioan Alexandrescu. Liliana Savu Badea, Marius Boeriu.
Invitat special Veta Biris
Realizatori, Mircea Cartisorean si Ioan Gheorghe Oltean.

Ora 21,30 Foc de tabara cu participarea Grupului de Dansatori Rasinareni
Spectacol de lasere

Duminica, 24 august 2014

Ora 10:00 Desfasurarea festivalului cu vizitarea standurilor
Ora 13:30 Pregatirea “BULZUL FESTIVALULUI” produs traditional pentru degustat din specialitatea festivalului
Ora 14:00 Spectacol folcloric oferit de Formatiile de dansuri populare din Jina, Tilisca, Baia de Fier, Babeni, Avrig, Polovragi.
Ora 17:00 PROGRAM TELEVIZAT, emisiunea VATRA SATULUI, Televiziunea Nasul Tv. si emisiunea VETRE FOLCLORICE , Televiziunea Hora Tv
Invitati: Stefan Isac, Ileana Laceanu, Daniel Rosalim, Mihai Petreus, Maria Dan Paucean, Rodica Popa Comaniciu, Anca Marginean, Marcel Valcean, Nelu Paucean, Alin Neag, Ansamblul de Dansuri Cununa Vetetului Hunedoara. Invitat special Adrian Stanca.
Realizatori, Mircea Cartisorean si Ioan Gheorghe Oltean.

Ora 19:50 Spectacol folcloric “Suita ca la Rasinari , Formatia artistica “Calusarii” a Caminului Cultural din RasINARI
Ora 21:00 Spectacol oferit de Tinu Veresezan cu formatia
Ora 22:00 Foc de artificii si Închiderea festivalului.