Veyron Vitesse Jean Bugatti va costa 2.300.000 de euro

Cei de la Bugatti lanseaza cu prilejul Salonului Auto de la Frankfurt o editie speciala bazata pe Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse, botezata Jean Bugatti.

Seria este redusa la un numar de doar trei exemplare, fiecare evaluat la 2,3 milioane de euro, fara taxe, scrie promotor.ro. Pe numele intreg Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse Jean Bugatti Edition, modelul urmeaza sa fie lansat la Salonul Auto de la Frankfurt 2013.

Caroseria este construita integral din fibra de carbon vopsita in negru Jet Black, in vreme ce grila in forma de potcoava si logo-ul EB sunt realizate din platina, material folosit in premiera pe un model Bugatti. Mai mult, jantele de culoare neagra sunt taiate cu diamant iar semnatura lui Jean Bugatti a fost gravata cu raza laser pe capacul rezervorului de combustibil. La interior, predomina piele de inalta calitate, bej si maro, in vreme ce schimbatorul de viteze a primit insertii din lemn.

La capitolul performante, editia speciala vine cu un motor W16 de 8 litri capabil sa produca 1.184 CP si un cuplu maxim de 1.500 Nm. Acestea garanteaza in continuare o accelerare de la 0 la 100 km/h realizata in 2,6 secunde.