Vezi care este orasul din Romania unde esti amendat daca arunci chistoace pe jos sau hranesti animalele pe strada

In Romania exista un oras ai carui consilieri locali au luat hotarea, joi, de a amenda orice locuitor care va arunca resturi de tigari, ambalaje sau coji de seminte pe strada, dar si pe cei care vor hrani animale in spatiul public.  

Consiliul Local din Pitesti vrea sa faca ordine in oras si sa ii puna la punct pe cei care il murdaresc. Consilierii au aprobat o hotarare prin care cei care arunca diverse lucruri pe jos sau care hranesc animale sunt amendati.

Astfel, locuitorii care sunt prinsi ca arunca pe jos ambalaje, coji de semnite sau mucuri de tigara, precum si cei care cresc sau hranesc animale sau pasari in scarile blocurilor si pe domeniul public vor primi o amenda intre 100 si 500 de lei, scrie Mediafax.

Hotararea Consiliului Local Pitesti a fost aprobata joi si isi propune sa ii sanctioneze pe cei care nu folosesc cosurile de gunoi si care construiesc adaposturi pentru animale sau le hranesc.

“Se interzice construirea de adaposturi improvizate, cresterea si hranirea animalelor si pasarilor in incinta scarilor blocurilor de locuinte, in zona de siguranta si pe spatiile verzi in jurul blocurilor de locuinte sau in alte locuri apartinand domeniului public”, se arata in documentul CL.

Si in orasul Giurgiu s-a luat o masura similara in urma cu cateva luni, insa decizia giurgiuvenilor se referea doar la cojile de seminte si chistoacele de tigara.

Sursa foto: realitatea.net