Vezi care este prima federatie sportiva din Romania care risca sa intre in faliment

Federatia Romana de Hochei pe Gheata (FRHG) ar putea fi primul for sportiv din Romania fortat sa isi declare falimentul informeaza, in exclusivitate, site-ul prosport.ro.

Florian Gheorghe, noul presedinte al FRHG se confrunta cu o situatie dramatica din momentul in care a preluat conducerea institutiei.

 “Avem datorii de aproape 300.000 de euro numai la utilitati. Mai sunt si alte sume pe care trebuie sa le achitam. De pilda, fostul antrenor al nationalei, canadianul Tom Skinner, ne-a dat in judecata pentru neachitarea contractului sau. La fel si antrenorul Otto Kerestesz”, a declarat Gheorghe pentru ProSport.

FRHG nu a mai beneficiat de bani de la buget, in partea a doua a anului in curs, ministerul blocand finantarea din cauza neregulilor vechii conduceri, conduse de Tanczos Barna. Patinoarul din Bucuresti a ramas fara curent si apa curenta.

“Sper sa gasim intelegere si dupa ce Primaria Capitalei va lua Patinoarul sa-l redeschida pana la primavara. Oricum in aceasta perioada nu se poate construi, macar sa nu pierdem copiii”, mai spune Florian Gheorghe.

In 2013, bugetul alocat FRHG a fost de un milion de lei, adica aproximativ 220.000 de euro. in urmatorii doi ani, federatia ar trebui sa aloce toti banii pe care ii primeste pentru acoperirea datoriilor, fara sa aiba nicio activitate, ceea ce este imposibil.

Sursa foto: sigheteanul.ro