Vezi cat de simplu vom afla cat avem de trait !

Cercetatorii de la King College din Londra, Marea Britanie, au reusit sa finalizeze un studiu prin care se va afla cat vom trai si ce boli vom avea.

Astfel, pe viitor, cu ajutorul unui simplu test de sange facut la nastere, prin care se vor identifica 22 de indicatori ai metabolismului, doctorii vor putea spune aproximativ pana la ce varsta urmeaza sa traiasca pacientii si la de boli sunt predispusi sa se imbolnaveasca.

Cercetatorii au identificat, conform ziare.com, 22 de metaboliti, niste molecule mici legate de metabolism, care pot fi niste indicatori utili care ne vor arata la ce sa ne asteptam odata cu avansarea in varsta. Un factor important este legat si de greutatea de la nastere, aceasta fiind un indicator important ce va determina o imbatranire sanatoasa.

“Oamenii de stiinta au cunoscut de mult timp ca greutatea unei persoane din momentul nasterii este un factor important de sanatate la varsta medie si la batranete, iar cei care au avut o greutate mica la nastere vor fi mai sensibili la batranete”, a afirmat profesorul Tim Spector de la King College din Londra.

Sursa foto: diacaf.com