Vezi ce cadou dorea un copil de la Mos Craciun acum 100 de ani

Acum 100 de ani dorintele copiilor care ii scriau lui Mos Craciun erau diferite si mai putin pretentioase fata de cele de acum.

O cutie cu creioane colorate, un ghiozdan si, poate, cateva bomboane. Astfel de lucruri isi dorea un copil modest sa primeasca de la Mos Craciun in anul 1915. Huffington Post scrie ca Homer Mellen avea doar sapte ani cand i-a scris lui Mos Craciun o scrisoare, in care ii descria, politicos, ce ar dori sa primeasca in dar. “Draga Mos Craciun, te rog sa imi trimiti o cutie cu creioane colorate si un ghiozdan. Daca iti raman nuci, bomboane sau jucarii, mi-ar placea sa primesc cateva”, scria copilul, conform ziare.com. Scrisoarea a fost pastrata de-a lungul anilor de familia Mellen, care, de curand, a dorit sa arate lumii intregi cat de diferiti erau copiii de la inceputul secolului trecut fata de cei din zilele noastre.

Recent, un site american amintea de scrisoarea unei fetite de sapte ani din Statele Unite care ii cerea lui Mos Craciun sa-i aduca 1.000 de dolari. Un studiu recent realizat de un lant britanic de jucarii arata, mai noteaza sursa citata, ca valoarea medie a listei de cadouri pe care si le doresc copiii, dupa cum reiese din scrisorile trimise catre Mos Craciun, se ridica la 1.400 de dolari.