Vezi in ce tara lesbienele sunt “vindecate” prin viol

O tara de pe continentul african a gasit o metoda ciudata de a “vindeca” de lesbianism persoanele carora le plac alte femei.

Africa de Sud trece printr-o criza provocata de comportamentul celor care nu tolereaza persoanele cu orientari homosexuale. Lesbienele sunt violate, sub pretextul ca astfel “se vindeca” si devin heterosexuale, scrie antena3.ro. Termenul de “viol corectiv” a fost inventat la inceputul anilor 2000, cand organizatiile de caritate au observat un aflux de astfel de atacuri. Cotidianul britanic Independent scrie ca, in ciuda mediatizarii internationale, practicile violul corectiv in regiune devin tot mai violente, in contextul in care tara devine “tot mai homofoba”. Astfel, cel putin 31 de femei au fost chiar ucise, in ultimii 15 ani, prin acest gen de violente, mai scrie sursa citata.

Un raport ONU plaseaza Africa de Sud pe primul loc in ceea ce priveste numarul de violuri raportat la numarul locuitorilor. O femeie sud-africana din doua este violata cel putin o data in decursul vietii, iar mai mult de un sfert dintre baietii de scoala au spus ca violul este o forma de “distractie”.

Sursa foto: jurnalul.ro