VIAGRA din EVUL MEDIU! RETETA pentru POFTA de SEX care este si acum la indemana oricui

Un savant din secolul al noualea, cunoscut prin lucrarile sale in intreaga Europa medievala, a fost autorul unora dintre cele mai populare retete menite sa trateze problemele de natura sexuala din cuplu. Remediile lui Al-Jazzar preced inventarea viagrei moderne.

Unul dintre primii oameni de stiinta din lume cunoscuti pentru interesul acordat problemelor de natura sexuala a fost medicul Ahmed Ibn al-Jazzar, din secolul al noualea, care si-a infiintat propria clinica in care erau tratati pacientii cu probleme sexuale.

Potrivit medievalists.com, medicul cunoscut in intreaga Europa datorita stiintei sale a devenit si unul dintre cei mai bogati oameni din vremea sa, iar inainte de muri in jurul anului 980, detinea o avere de 24.000 de dinari de aur si o colectie de carti care cantarea 1.125 de kilograme. Ahmed Ibn al-Jazzar a fost autorul a numeroase tratate medicale, care au fost traduse in vremea sa in greaca, latina si evreiasca si au fost folosite in Europa de-alungul Evului Mediu. Printre subiectele acoperite de s-au numarat bolile sexuale si tratamentul lor.

Afirma ca un echilibru adecvat in testicule era factorul-cheie in domeniul sanatatii sexuale masculine. Potrivit savantului din secolul al noualea, puterea actului sexual este cea mai buna atunci cand testiculele sunt calde si umede, intr-o stare de echilibru data de faptul ca umidatea creste cantitatea spermei, iar caldura creste dorinta sexuala. In cazul in care, de exemplu, caldura si uscaciunea domina temperamentul din testicule, barbatul va avea doar spermatozoizi slabi, din cauza uscaciunii, in timp ce pofta lui pentru actul sexual va fi in continuare puternica, din cauza caldurii, dar va trece repede.

Fasolea, folosita ca stimulent sexual

In tratatele sale, medicul recomanda o serie de alimente care ar oferi cele mai bune conditii pentru producerea spermei si pentru vigoarea sexuala. Alimentele includeau nautul, napii si fasolea. Medicul arab celebru in Europa Medievala afirma ca fasolea era buna pentru producerea spermei, dar pentru un efect puternic in timpul actului sexual trebuia combinata cu piper lung, ghimbir sau alte ingrediente. In cazul in care folosirea alimentelor simple nu oferea virilitatea asteptata. medicul al-Jazzar oferea solutii mai complicate. „Exista, de asemenea, o reteta pentru o pasta pe care am compus-o, care stimuleaza pofta de coitus si este buna si pentru raceala rinichilor, flatulenta interna si raceala sezutului. Eu l-am testat, l-am aprobat, si am descoperit ca are o eficienta rapida – succesul fiind garantat de Dumnezeu. Luati giner, galingiae, secacul si scortisoara chinezesti, piper lung si seminte de in, din fiecare zece mithqale (1 Mithqāl = circa patru grame), migdale si bomboane dulci, seminte de rucola, de morcov si lucerna, anason, din fiecare patru mithqale, cardamom, sofran, cuisoare, piretru, piper, nucsoara, mac, din fiecare din fiecare doua mithqale. Amestecati-le cu miere degresata si depozitati-le intr-un vas care este neted pe interior. Luati in dimineata si seara, de fiecare data o cantitate cat o aluna, caci este un remediu minunat”, scria Ahmed Ibn al-Jazzar, intr-o lucrare citata de medievalists.com.

Vorbe dulci, bune pentru fericirea in dragoste

Medicul arab oferea si metode mai simple pentru cresterea potentei, iar printre retetele recomandate fiind usturoiul consumat cu lapte proaspat de vaca. Lemnul de galingale pastrat in gura producea o erectie puternica. Piretrul amestecat cu ulei de iasomie cu care organul sexual trebuia frecat, amestecuri de ghimbir, sirop de miere si suc de morcovi ofereau aceleasi beneficii. Multe dintre retetele sale pentru potenta puteau fi folosite si pentru tratarea altor afectiuni, nota medicul arab. Iar in afara remediilor, savantul le oferea pacientilor sai si cateva sfaturi care ar putea ajuta un om sa aiba o viata sexuala mai buna. Acestea includeau cuvintele afectuoase, aratarea pasiunii, saruturile pe obraji, pipairea, lingerea pielii partenerei, exprimarea bucuriei de a vedea iubita, abtinerea barbatului de la a-si exprima nemultumirea fata de femeie. 

Sursa traducere: adevarul.ro