Vicepremierul belgian, Didier Reynders, in vizita oficiala in Romania

VICEPREMIERUL BELGIAN, Didier Reynders, ministru al Afacerilor Externe, al Comertului Exterior si Afacerilor Europene, va efectua, in perioada 14-15 iulie, o vizita oficiala in Romania, la invitatia sefului diplomatiei romane, Titus Corlatean, informeaza Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Potrivit sursei citate, pe agenda convorbirilor dintre cei doi OFICIALI se afla teme de interes bilateral, precum si dosare de actualitate ale politicii europene si internationale.

Citeste si: TITUS CORLATEAN S-A INTALNIT CU VICTORIA NULAND LA DUBROVNIK

De asemenea, precizeaza MAE, vor fi discutate aspecte ale COLABORARII BILATERALE in plan politic si economic, precum si modalitatile de aprofundare si diversificare a cooperarii sectoriale.

“O atentie deosebita va fi acordata evolutiilor institutionale care marcheaza agenda europeana si aspectelor legate de situatia din vecinatatea estica a UE, respectiv Ucraina, Republica Moldova si situatia din Balcani. Cei doi oficiali, vor avea un schimb de opinii aprofundat pe o serie de dosare de interes de pe agenda internationala, precum Summit-ul NATO din luna septembrie 2014, evolutiile din Siria si Irak si Procesul de Pace din Orientul Mijlociu”, mai spune MAE.

VICTOR PONTA, IN VIZITA OFICIALA IN CHINA PENTRU A DEBLOCA RELATIILE ECONOMICE

Sursa foto: belgium.pl