Vicepremierul COSTIN BORC sustine ideea unui guvern de uniune nationala cu Dacian Ciolos premier, din toamna

Vicepremierul si ministrul Economiei Costin Borc sustine ca nu isi doreste sa fie prim-ministru, insa nu exclude aceasta varianta daca i s-ar propune. Borc considera ca onoarea de a ti se oferi functia de sef al Guvernului e extraordinara.

“N-am venit manat in aceasta lupta nici de dorinta de galoane, de a-mi imbunatati CV-ul. Cand iti propune presedintele sa fii premier, nu stiu ce as face. Gandul meu azi, si spun cu toata onestitatea, e ca nu imi doresc functia de premier. Onoarea de a ti se oferi functia de premier e extraordinara. Nu stiu ce as face atunci, n-am reflectat”, a declarat Costin Borc, intr-o emisiune la Digi 24, potrivit Mediafax.

CITESTE SI: DRAGNEA NU-L IARTA PE PONTA: CAT SUNT EU PRESEDINTE, PSD NU FACE ALIANTA CU PNL

Vicepremierul a mai spus ca este posibil sa fie format un guvern de uniune nationala dupa alegerile parlamentare din toamna, iar la sefia acestuia ar putea ramane actualul prim-ministru, Dacian Ciolos. Asta ar oferi Romaniei mai multa stabilitate si putere in negocierile care se poarta in UE, in opinia lui Costin Borc.

“Dacian Ciolos, daca va fi prim ministru in decembrie sau dupa alegeri, va fi prim ministru al unui guvern politic. Ca acel guvern politic va fi un guvern monocolor, ca va fi un guvern de alianta sau va fi un guvern de uniune nationala, logica alegerilor o va demonstra”, a spus Borc, adaugand ca el, personal, crede ca Ciolos ar trebui sa ramana in functie si dupa parlamentare. “Nu m-as feri de ideea unui guvern de uniune nationala. Ar putea sa dea stabilitate unor planuri si ar putea sa dea o putere pozitiei Romaniei la negocierile despre Uniune, care vor urma”, a continuat ministrul Economiei.

Sursa foto: realitatea