Vicepremierul moldovean: Republica Moldova va primi GAZ RUSESC din Romania, daca Ucraina va bloca tranzitul

Vicepremierul moldovean Andrian Candu, totodata ministru al Economiei, a declarat miercuri ca Republica Moldova va putea primi GAZ RUSESC din Romania, in cazul in care Ucraina va BLOCA tranzitul lui, relateaza agentia rusa Itar-Tass, in pagina electronica.

Dupa ce GAZODUCTUL Iasi-Ungheni va fi dat in exploatare, Moscova si Bucurestiul ar putea ajunge la un acord privind livrarea de GAZE RUSESTI din Romania, a declarat Candu.

Citeste si: UE OFERA 10 MILIOANE DE EURO PENTRU EXTINDEREA GAZODUCTULUI IASI-UNGHENI

“Acest fapt va consolida securitatea noastra energetica, daca tranzitul de gaze prin Ucraina va fi OPRIT”, a adaugat el, mentionand ca acest subiect a fost discutat saptamana trecuta la Chisinau, in timpul vizitei vicepresedintelui Consiliului de Administratie al Gazprom, Valeri Golubev.

Potrivit Itar-Tass, Candu a subliniat ca proiectul privind conectarea sistemului de transport de GAZE al Republicii Moldova la reteaua europeana prin Romania nu este indreptat impotriva Gazprom, ci are scopul de a diversifica sursele de energie ale Chisinaului.

Ministerul moldovean al Economiei a anuntat recent ca Uniunea Europeana (UE) a alocat suma suplimentara de zece milioane de euro pentru extinderea GAZODUCTULUI Iasi-Ungheni cu segmentul Ungheni-Chisinau, cu scopul asigurarii unei alternative de aprovizionare cu gaze naturale a capitalei, cel mai mare consumator din tara.

AMERICANII FELICITA ROMANIA SI MOLDOVA PENTRU INAUGURAREA GAZODUCTULUI IASI-UNGHENI

Sursa foto: realitatea.md