Vicepremierul Oprea: Peste 2.300 de POMPIERI pregatiti sa intervina la INUNDATII

Vicepremierul Gabriel Oprea, ministru al Afacerilor Interne, a anuntat, luni, ca MAI are peste 2.300 de oameni pregatiti sa intervina in cazul unor INUNDATII in judetele din sudul tarii.

“Avem pregatiti peste 2.300 de POMPIERI de la Inspectoratele pentru Situatii de Urgenta. Au fost constituite detasamente pentru interventie la toate Inspectoratele pentru Situatii de Urgenta in toate judetele limitrofe celor riverane, acestea fiind pre alertate pentru a putea reactiona rapid in momentul in care le dam ordin.

Citeste si: INUNDATII PE DUNARE: LUNI VA FI RAPORT IN GUVERN DESPRE DEBITUL PE DUNARE

MAI are pregatite si REZERVE SUPLIMENTARE de la toate structurile operative care pot actiona in caz de nevoie: jandarmi, politisti sau politisti de frontiera. Suntem in contact permanent cu cei de la Apele Romane, de la ANM, de la Institutul de Hidrologie, cu Ministerul Energiei si cu Hidroelectrica”, a afirmat Oprea, in cadrul Comandamentului pentru situatii de urgenta, care a avut loc la Palatul Victoria.

Vicepremierul a adaugat ca este in legatura si cu Ministerul Apararii Nationale pentru a se coordona in caz de urgenta.

Citeste si: ANM: DUPA DATA DE 27 MAI VOR VENI PLOI MAI INSEMNATE CANTITATIV

Pe de alta parte, autoritatile vor infiinta la Craiova un centru regional de coordonare pentru masurile necesare in judetele din sudul tarii amenintate de VIITURILE de pe Dunare. Liviu Dragnea a precizat la Guvern ca vreme de 4-6 saptamani va fi o PRESIUNE constanta pe diguri, generata de debitul mare.

Sursa foto: ziuanews.ro