Vicepremierul Ungariei: Autonomia ni se cuvine. Ne-am saturat ca maghiarii din Transilvania sa fie marioneta politicii romanesti

Vicepremierul Ungariei Semjen Zsolt (KDNP) a declarat, cu referire la marsul secuilor organizat in weekend, ca “cel mai important mesaj al marsului este ca maghiarii nu sunt inferiori nici unei alte natiuni”. 

“Romania nu a respectat prevederile Tratatului de la Trianon si promisiunile declaratiei de la Alba-Iulia. Initiativa de regionalizare a Guvernului Ponta ne aduce aminte de desfiintarea Regiunii Autonome Maghiare si de redesenarea de catre Ceausescu a granitelor seculare ale judetelor secuiesti”, a spus Semjen, citat de Kronika”, a spus vicepremierul Ungariei.

Totodata, Semjen Zsolt a afirmat ca secuii si maghiarii din Transilvania sunt “marioneta politicii interne romanesti” si a atras atentia  ca autonomia nu este o favoare, ci un drept.

“Trebuie sa acceptam ca tacerea nu duce nicaieri. Ne-am saturat ca secuii si maghiarii din Transilvania sa fie marioneta politicii interne romanesti. Autonomia nu este o favoare ce trebuie facuta cadou de romani catre maghiari, ci un drept al omului la autodeterminare la nivel de comunitate, deci ni se cuvine”, a conchis vicepremierul Semjen Zsolt.

Foto: hirado.hu