VICEPRESEDINTE CE: Modificarea Codului Fiscal si REDUCEREA TVA nu sunt vazute cu ochi buni

Vicepresedintele Comisiei Europene (CE), VALDIS DOMBROVSKIS (foto), comisar european pentru moneda euro si dialog social, a declarat, miercuri, la Palatul Victoria, ca a prezentat premierului VICTOR PONTA o serie de ingrijorari legate de intentia Guvernului de a modifica Codul Fiscal si de a reduce substantial Taxa pe Valoare Adaugata (TVA).

Declaratia a fost facuta cu ocazia lansarii, de catre Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice /MMFPSPV, a campaniei de informare privind Planul de Implementare a Garantiei pentru Tineret.

‘I-am prezentat premierului VICTOR PONTA o serie de ingrijorari legate de intentia Guvernului de a modifica CODUL FISCAL si de a REDUCE substantial Taxa pe Valoare Adaugata (TVA). In opinia comisiei, aceasta masura va avea un efect fiscal substantial negativ. De asemenea, masura nu e in concordanta cu recomandarea generala a comisiei in ceea ce priveste politica de taxe. Noi recomandam sa se mearga pe usurarea poverii fiscale asupra muncii si, in special, a muncii slab platite, si nu asupra unor taxe cu impact direct in cresterea economica si in consum’, a afirmat VALDIS DOMBROVSKIS.

CITESTE SI: VICTOR PONTA: REDUCEREA TVA se va aplica la toate ALIMENTELE incepand cu 1 iunie. UPDATE

VALDIS DOMBROVSKIS a mentionat, totodata, ca Programul ‘Garantia pentru tineret’ al Uniunii Europene (UE) face parte din semestrul european, in cadrul caruia se doreste aprofundarea dialogului cu partenerii sociali din uniune.

‘Romania trebuie sa construiasca reforme structurate, pe care le-a inceput deja, pentru a accesa in continuare fondurile europene, pentru a se asigura o buna organizare a sistemului social si a sistemului de combatere a saraciei. Trendul ascendent pe care il are Romania acum trebuie pastrat si in perioada urmatoare. In ceea ce priveste rata somajului in randul tinerilor, acest lucru este o problema stringenta in toata Uniunea Europeana. Este important sa creasca nivelul de constientizare a publicului tinta cu privire la aceste garantii, pentru ca tinerii sa cunoasca faptul ca pot folosi sprijinul acordat pentru a se instrui si a-si gasi un loc de munca’, a spus vicepresedintele Comisiei Europene (CE) VALDIS DOMBROVSKIS.

CITESTE SI: VICTOR PONTA: MASURILE de RELAXARE FINANCIARA sunt SUSTINUTE si BINEVENITE 

Programul ‘Garantia pentru tineret’ beneficiaza de sprijin de la Comisia Europeana, Directoratul General Ocupare, Afaceri Sociale si Incluziune.

Campania de informare, realizata si finantata de Comisia Europeana, se deruleaza pe o perioada de 6 luni, outdoor si on-line.

Sursa foto: bbc.co.uk