Vicepresedinte PDL: PROIECTUL FUZIUNII PNL-PDL va CONTINUA pentru ca este foarte IMPORTANT

Vicepresedintele PDL Ioan Balan considera ca PROIECTUL FUZIUNII PNL-PDL trebuie sa CONTINUE, fiind prea IMPORTANT, si, chiar daca procesul a fost bulversat de decizia liberalilor ca formatiunea rezultata sa se numeasca PNL, nu exista drum de intoarcere, opiniile urmand sa fie armonizate.

Deputatul de Suceava Ioan Balan, care este coordonator al FUZIUNII PNL-PDL pentru regiunea de nord-est, a declarat, duminica, pentru Mediafax, ca incepand de luni, liderii celor doua partide ar trebui sa se aseze la masa negocierilor dupa ce Congresul PNL a ratificat hotararea de fuziune.

“Cred ca de acum negocierile ar trebui sa se desfasoare la o masa rotunda pentru ca a trecut vremea discutiilor purtate de o parte si de alta a mesei”, a spus Balan.

El a aratat ca in cadrul Congresului PNL s-au rezolvat unele probleme legate de FUZIUNE, dar ca au fost, in acelasi timp, si hotarari care au bulversat proiectul, cum ar fi decizia ca numele partidului rezultat sa fie PNL.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS a castigat alegerile pentru presedintia PNL

“Cand vrei sa construiesti, cred ca e bine sa te sfatuiesti si cu partenerii inainte sa iei hotarari care ar putea sa bulverseze PROIECTUL DE FUZIUNE. Cred ca lucruri sensibile, cum ar fi acela de a pastra denumirea unuia si tot ce tine de o singura parte, batute in cuie prin decizie a Congresului, nu prea arata ca cele doua parti negociaza”, a spus vicepresedintele PDL.

El a aratat insa ca lucrurile mai pot fi armonizate pentru ca acest PROIECT DE FUZIUNE si de constituire a unui puternic partid de dreapta in Romania este mult prea IMPORTANT.

“Eu cred ca acest PROIECT, de realizare a unei constructii politice cu o miza extrem de IMPORTANTA, nu atat pentru partid, cat pentru tara, va CONTINUA, iar lucrurile vor fi armonizate. Odata pornit acest proiect, el trebuie sa functioneze pe principiul «inainte, ca inapoi podul e rupt». Nu cred ca exista drum de intoarcere”, a afirmat Balan.

Citeste si: Predoiu, despre numele noului partid de dreapta: Nu s-a discutat in comisia de negociere

Vicepresedintele PDL a mai spus ca noul presedinte al PNL, KLAUS IOHANNIS, ar trebui sa inteleaga ca in politica romaneasca lucrurile se fac mai nuantat.

“Mi-as permite un sfat pentru presedintele PNL. Chiar daca gandeste nemteste, traieste in Romania si in politica romaneasca lucrurile trebuie tratate mai nuantat”, a adaugat Balan.

Noul presedinte al PNL, KLAUS IOHANNIS a declarat, sambata, ca este in masura sa confirme ca “PDL a acceptat” ca noua formatiune politica rezultata din fuziunea cu liberalii sa se numeasca PNL.

“Vreau sa va spun ceva ce nu a spus nimeni, sunt in pozitia sa va confirm ca PDL accepta ca noua formatiune sa se numeasca PNL”, le-a spus Iohannis delegatilor la congresul PNL.

Vicepresedintele PDL Ioan Oltean a declarat, sambata, ca PDL nu a acceptat ca noul partid care va rezulta din fuziunea cu PNL sa poarte numele PNL, iar in opinia sa afirmatiile facute de KLAUS IOHANNIS sunt “un pas urias spre esecul fuziunii”.

La randul sau, prim-vicepresedintele PDL CATALIN PREDOIU a precizat, pe Facebook, la scurt timp dupa ce KLAUS IOHANNIS a anuntat ca noua formatiune rezultata din fuziune se va numi PNL, ca nu stie ce mandat are liderul PNL sa faca acest anunt, dar pe al lui nu il are.

Sursa foto: ziaruldepenet.ro