Vicepresedintele CJ Caras-Severin, GHIORGHIONI IONESIE, ramane in AREST

Vicepresedintele Consiliului Judetean (CJ) Caras-Severin, GHIORGHIONI IONESIE, va ramane in continuare in AREST pentru 30 de zile, dupa ce magistratii Curtii de Apel Timisoara au respins luni solicitarea acestuia de a fi cercetat in libertate.

Ghiorghioni Adrian Cosmin, nepotul vicepresedintelui CJ, care fusese pus sub control judiciar pentru 60 de zile de judecatorii Tribunalului Timis, saptamana trecuta, a primit mandat de arestare pentru 30 de zile din partea magistratilor Curtii de Apel.

Potrivit Incheierii de luni, “completul respinge contestatia formulata de inculpatul Ghiorghioni Ionesie impotriva incheierii penale din 13.05.2015, pronuntate de Tribunalul Timis. (…). Admite contestatia formulata de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie — DNA — Serviciul Teritorial Timisoara, impotriva aceleiasi Incheieri penale, pe care o desfiinteaza in privinta inculpatului Ghiorghioni Adrian Cosmin si rejudecand (…) admite propunerea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie — DNA—Serviciul Teritorial Timisoara si dispune arestarea preventiva a inculpatului Ghiorghioni Adrian Cosmin pe o durata de 30 zile, cu incepere de la data prinderii”.

Citeste si: DNA: FRUNZAVERDE l-a pus pe GHEORGHIONI sa ii SANTAJEZE pe PRIMARII care au parasit PNL

De asemenea, vicepresedintele CJ Caras-Severin trebuie sa plateasca suma de 100 lei cheltuielile judiciare catre stat.

Vicepresedintele CJ Caras-Severin si nepotul sau au fost retinuti, marti seara, pentru savarsirea a doua infractiuni de trafic de influenta, din care una in forma continuata. IONESIE GHIORGHIONI si-a sustinut nevinovatia in fata procurorilor DNA si a magistratilor Tribunalului Timis, cu toate ca a fost prins in flagrant in biroul sau cand primea 20.000 de lei, pe care nu i-a putut justifica si care ar fi reprezentat o “taxa” pentru atribuirea unor contracte de intretinere si deszapezire a drumurilor.

Potrivit unor surse judiciare, IONESIE GHIORGHIONI a primit prin intermediul unui nepot, dar si in mod direct, mai multe sume de bani pretinse in schimbul contractelor acordate preferential unei firme a afaceristului Paul Valentin Armasu.

Citeste si: Vicepresedintele CJ Caras-Severin, IONESIE GHIORGHIONI, a fost RETINUT pentru LUARE de MITA. UPDATE

In baza unei intelegeri prealabile, IONESIE GHIORGHIONI ar fi primit, din decembrie 2014 pana in martie 2015, peste 8.000 de euro si 10.000 de lei, banii fiind livrati in mai multe transe de sotia lui Paul Valentin Armasu. Primele trei transe in valuta ar fi fost primite prin intermediul nepotului sau, Adrian Cosmin Ghiorghioni, iar suma de 10.000 de lei ar fi fost ridicata personal de vicepresedintele CJ Caras-Severin, conform acelorasi surse.

Transele de bani primite de IONESIE GHIORGHIONI reprezentau 10 la suta din platile efectuate de CJ Caras-Severin pentru lucrarile de intretinere a unor drumuri judetene ce fusesera atribuite firmei lui Armasu, mai sustin sursele citate.