Vicepresedintele CJ Caras-Severin, IONESIE GHIORGHIONI, a fost RETINUT pentru LUARE de MITA. UPDATE

Vicepresedintele Consiliului Judetean (CJ) Caras-Severin Ionesie Ghiorghioni a fost PRINS marti in FLAGRANT de procurorii DNA, in timp ce lua MITA suma de 20.000 de lei pentru atribuirea unui contract, banii fiind pusi intr-o revista, potrivit unor surse judiciare.

UPDATE 21:56: Vicepresedintele Consiliului Judetean (CJ) Caras-Severin IONESIE GHIORGHIONI (PNL) a fost prins in flagrant, marti, de procurorii DNA, in timp ce lua mita suma de 20.000 de lei pentru atribuirea unui contract, banii fiind pusi intr-o revista, sustin surse judiciare. Ghiorghioni a fost adus la DNA Timisoara, pentru audieri, el sustinand la sosire ca este victima unei inscenari. In urma audierilor, oficialul judetean a fost retinut.

 UPDATE 18.46: Vicepresedintele Consiliului Judetean Caras Severin, IONESIE GHIORGHIONI a fost adus, marti dupa-amiaza, la sediul DNA Timisoara pentru audieri. El a spus la intrarea in sediu ca “este nevinovat” si “victima a unei inscenari”.

Vicepresedintele CJ Caras-Severin a ajuns in fata procurorilor anticoruptie, dupa ce marti ar fi primit o suma de bani de la o anumita persoana, reprezentand o taxa dintr-un contract.

“Acesta ar fi primit cu titlul de mita suma de 20.000 de lei, reprezentand 10% dintr-un contract. Clientul meu spune ca ceea ce s-a intamplat este o inscenare si se considera nevinovat. In urma cu putin timp, Ionesie Ghiorghioni a fost scos din Consiliu Judetean, pe baza de ordonanta de retinere, si este dus la Timisoara, pentru a fi audiat la DNA, unde se va pune in discutie daca va fi retinut sau nu”, a declarat avocatul lui IONESIE GHIORGHIONI, Cosmin Bolosin.

Conform unor surse judiciare, IONESIE GHIORGHIONI, vizat de perchezitiile efectuate marti de procurorii DNA Timisoara, a primit prin intermediul unui nepot, dar si in mod direct, mai multe sume de bani pretinse in schimbul contractelor acordate preferential unei firme a afaceristului Paul Valentin Armasu.

In baza unei intelegeri prealabile, Ghiorghioni ar fi primit, din decembrie 2014 pana in martie 2015, peste 8.000 de euro si 10.000 de lei, banii fiind livrati in mai multe transe de sotia lui Paul Valentin Armasu. Primele trei transe in valuta ar fi fost primite prin intermediul nepotului sau, Adrian Cosmin Ghiorghioni, iar suma de 10.000 de lei ar fi fost ridicata personal de vicepresedintele CJ Caras-Severin, conform acelorasi surse.

Transele de bani primite de IONESIE GHIORGHIONI reprezentau 10% din platile efectuate de CJ Caras-Severin pentru lucrarile de intretinere a unor drumuri judetene ce fusesera atribuite firmei lui Armasu, mai sustin sursele citate.

De altfel, Paul Valentin Armasu are calitatea de inculpat intr-un dosar instrumentat de DIICOT, fiind cercetat pentru constituire a unui grup infractional organizat, complicitate la evaziune fiscala, complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la uz de fals si spalare a banilor.

Potrivit unui comunicat al DIICOT din 14 august 2014, data la care inculpatul a fost arestat preventiv pentru incalcarea conditiilor controlului judiciar, faptele au fost comise in perioada 2010—2013, fiind creat bugetului de stat un prejudiciu de peste 4,5 milioane de euro.

Sursele citate au precizat ca acesta ar fi fost surprins in timp ce primea 20.000 de lei, o transa din mai multe luate anterior, si care ar fi reprezentat 10 la suta din valoarea unor lucrari. Banii ar fi fost oferiti de un om de afaceri in schimbul incredintarii unor lucrari la drumuri.

In prezent, procurorii efectueaza perchezitii in acest caz, urmand ca GHIORGHIONI IONESIE sa fie dus la DNA — Serviciul Teritorial Timisoara.

Citeste si: IASI: Un DETINUT, urmarit penal dupa ce s-a dat drept PROCUROR DNA pentru a obtine MITA

Astfel, procurorii DNA Timisoara efectueaza marti perchezitii in sase locatii din municipiul Resita si alte localitati din judetul Caras-Severin, dintre care una este sediul unei institutii publice, intr-un dosar privind fapte de coruptie comise in perioada ianuarie 2013 – martie 2015.

“Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie — Serviciul teritorial Timisoara efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie, comise in perioada ianuarie 2013 — martie 2015. In cursul zilei de 12 mai, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 6 locatii situate in municipiul Resita si alte localitati din judetul Caras-Severin, din care una este sediul unei institutii publice, restul reprezentand domiciliile unor persoane fizice”, se arata intr-un comunicat al DNA.

Citeste si:CRAIOVA: DNA a trimis in judecata un OM DE AFACERI care ar fi dat MITA unui MEMBRU al GUVERNULUI

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si a Gruparii Mobile de Jandarmi Timisoara.

Sursa foto: pressalert.ro